Good Time Charlie

Bergenhus Festning - Magic Mirrors

Bergenhus Festning - Magic Mirrors

Good Time Charlie
Play

Følg bergenfest

Good Time Charlie

Good Time Charlie er viden kjent for sin dedikerte og ekte formidling av musikalske tradisjoner og stilarter. Bandet regnes i Norge for å være et pionèrer for autentisk rhythm and blues, noe de også har høstet nasjonal og internasjonal anerkjennelse for. Bandet har vært backingband for blant annet Lowell Fulson, Hubert Sumlin, James Cotton, Pinetop Perkins og Jimmy Dawkins.

  • Sted:  Bergenhus Festning - Magic Mirrors
  • Dato: fredag 13. juni 2014
  • Tid:  17:15
  • Kjøp billetter

Good Time Charlie har gitt ut sju plater. I 1995 kom kritikerroste «Comin Down With The Blues» som er blitt kåret til en klassiker blant musikkeksperter og musikere. Albumet inneholdt både eget materiale og coverlåter fra svart amerikansk blues, og mottok overstrømmende gode anmeldelser.

De påfølgende platene «Oochie-Coochie» og “It´s Alright” fulgte opp suksessen med strålende kritikker. “It´s Alright” ble også utgitt i Kina med påfølgende lanseringsturnè. 

Av andre viktige utgivelser kan nevnes «Mojo Energy» som kom i 2008. Der definerte Good Time Charlie sjangeren “garage-soul”, en sammensmelting av 60-tallets garagerock og den eksplosive og energifulle autentiske soulmusikken. Plata ble hyllet av et samlet kritikerkorps og ble Spellemannspris-nominert i klasse Blues. I 2011 kom kritikerroste “Garage A Go-Go”, og i 2013 ble 30-årsjubileèt markert med samleplaten “In Sugartown”.

Good Time Charlie har lenge vært aktive med å spre blå musikk til et yngre publikum. Bandet markerte Språkåret 2013 og lanserte Norges første bluesbaserte barneplate “Draumeblues og blåsus”. Platen er kritikerrost og svært godt mottatt av barn i alle aldere.

BERGENFEST PARTNERE

MENY