bilde av: Graham Parker & The Rumour kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Graham Parker & The Rumour

Graham Parker har blitt hyllet i musikkpressen og av artistkolleger som en av de fremste artistene i sin generasjon. Hans klassebevisste og energiske musikk dannet opptakten til den britiske new vawe- og punkbølgen på slutten av 70-tallet.

Både Bob Dylan og Bruce Springsteen er uttalte beundrere av Graham Parker. Springsteen skal ha uttalt at Parker var den eneste artisten han ville betalt hva som helst for å se.

Graham Parker var inspirert av klassisk soul og rock’n’roll, noe debutalbumet «Howlin’ Wind» og «Heat Treatment», begge utgitt i 1976 på legendariske Stiff Records viser det med all mulig tydelighet.

Albumene ble produsert av Nick Lowe og var en miks av rock, ballader og reggae-influerte låter s»om alle ble sentrale i Graham Parker & The Rumours’ livesett: «Black Honey», «Soul Shoes», «Lady Doctor», «Fool's Gold», og ikke minst signaturlåten "Hey Lord, Don't Ask Me Questions" som ble en topp 40-hit i hjemlandet.

Deretter fulgte album som perler på en snor (inkludert vidunderlige «Squeezing Out Sparks») helt frem til 1980-albumet «The Up Escalator» der Bruce Springsteen hadde en finger med i spillet. Dette ble bandets siste album før Graham Parker gikk solo og ga ut en rekke album, deriblant «Mona Lisa’s Sister», «Struck By Lightning» og «Don’t Call Columbus». 

Graham Parker & The Rumour bestod foruten hovedpersonen av Bob Andrews (keyboards), Martin Belmont (gitar), Brinsley Schwartz (gitar), Andrew Bodnar (bass) og Stephen Goulding (trommer). 

30 år etter at bandet ble oppløst, ble Graham Parker & The Rumours gjenforent i originaltapning og 2012-utgivelsen «Three Cords God» har fått strålende anmeldelser. 

Utgivelsen sammenfalt med filmen «This is Forty» av Judd Apatow, som omhandler et band hvis karriere har samnenfallende trekk med Graham Parker & The Rumours. Bandet spiller i filmen og Parker har en mindre talerolle i tillegg.

Det er ingen tvil om at gjenforeningen har fått det beste ut av de gamle ringrevene. «Three Chords Good» bærer preg av overskudd og lekent samspill.

Følg bergenfest