bilde av: Highasakite kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Highasakite

Highasakite skrudde forventningene til himmels med debutalbumet «All That Floats Will Rain» i 2012. Med en oppfølgerplate som utelukkende har høstet femmere og seksere i den norske dagspressen og med tallrike konsertanmeldelser i det samme sjiktet, kan vi trygt slå fast at de har mer enn innfridd.

”Avlys resten av musikkåret,” skrev Dagbladet i sin sekser-anmeldelse av bandets debutplate i 2012. Highasakite gjorde det fenomenalt på by:Larm det samme året og fortsatte sitt indiemusikalske korstog via Nordens største festivaler, deriblant Bergenfest, Roskilde og Øya. To år senere er oppfølgerplaten på plass og det er ingen tvil om at kvintetten mener alvor. Silent Treatment heter det årsferske albumet som har sikret så mange lovord i pressen at frontfigur Ingrid Håvik må ha blitt mørkerød i kinnene.

NRKs anmelder mener at platen ”løfter norsk popvirkelighet til et nytt nivå” og at den ”står ut som en stor, emosjonell opplevelse.” Aftenposten triller seks på terningen og beskriver den som ”mørk og magisk”. VG skriver at kvintetten (som for øvrig møttes ved jazzlinjen på NTNU i Trondheim) er ”ufyselig dyktige musikere,” men gjennomgående er det vokalist Håvik og hennes idiosynkratiske stemme som fremheves som gruppens protagonist. Hun ga også ut album som soloartist i fjor og utpekes av mange som en av Nordens mest spennende stemmer akkurat nå.

Også internasjonalt er Highasakite i vinden for tiden. På Time Magazine sin liste over de heiteste bandene på årets SXSW-festival i Texas ruvet denne gjengen helt øverst: ”If you’ve never heard someone rock a zither before, be sure to check out Norwegian Grammy nominee Highasakite,” står det i anbefalingen. Bandet gjør seg også klar til å dra på USA-turné med de britiske stjerneskuddene i London Grammar.

I sin terningkast seks-anmeldelse fra bandets utsolgte konsert på Rockefeller i februar skriver Gaffa følgende: ”Den ville applausen kommer til å følge dem gjennom kvelden låt for låt. Fra første sang setter musikerne standard med nydelige harmonier, stilige perkusive rytmer og utsøkte instrumentpartier. (…) Folk koser seg. Det Highasakite gjør er det ingen andre som gjør bedre.”

Følg bergenfest