bilde av: Kylesa kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Kylesa

Det er med stor glede vi kan ønske Kylesa velkommen til Bergenfest! 
Gjengen fra Savannah, Georgia er kjent for å blande sjangere, og er av den grunn vanskelige å sette i bås. Det eneste alle er enige om er at det låter sykt catchy og rått! Sjangere som stoner, psykedelia, doom og hardcore er til stede - og de klarer å gjøre det til sin helt egne unike miks.

Bandets hjemstat Georgia har vist seg å være noe av en maktfaktor innen utviklingen av moderne metal på 2000-tallet. Med Mastodon i front, har scenen opparbeidet seg en unik identitet og et tonespråk som også er lett gjenkjennelig i Kylesa. 

Kylesa har lenge hatt en høy stjerne i undergrunnen som et direkte resultat av forrykende konserter og en bunnsolid katalog som inkluderer høydepunkter som ”Time Will Fuse it’s Worth” (2006),  ”Static Tensions” (2009) og ”Spiral Shadow” (2011). Deres sjette studioalbum, ”Ultraviolet”, ble sluppet tidligere i år til fantastiske anmeldelser verden over.

Begrensninger har aldri vært et ord hos Kylesa og deres usjenerte sjangerlek slår virkelig ut i full blomst på bandets to siste album.

Referanser som Pink Floyd slår en som like naturlig som Black Sabbath der psykedeliske jammer knyttes sammen av blytunge årgangsriff.

Som David Peisner i Spin Magazine sier det: "Dark psych-metal titans, practicing an aggressive sound, but with a hazy, stoner vibe that suggests a strange amalgamation of Black Sabbath, Black Flag, and early Pink Floyd”.

Dette kan du ikke gå glipp av!


Følg bergenfest