bilde av: Lana Del Rey kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Lana Del Rey

"På den hvinende mottakelsen i Oslo Spektrum skulle man tro det var Justin Bieber som kom på scenen en uke for tidlig (og på feil sted). Men det er Lana Del Rey, langsomt duvende på høye hæler og med yndig, knelang kjole, til de seige tonene av «Paradise»-EPens «Cola»."

Slik beskriver Dagbladets Rannveig Falkenberg-Arell popfenomenet Lana Del Reys inntreden i et smekk utsolgt Oslo Spektrum i fjor vinter. Konserten var opprinnelig satt opp på Sentrum Scene, men da den solgte ut på 10 minutter, ble den flyttet til storstuen Spektrum. Nå kommer den myteomsvermede sangerinnen til Bergenfest. 

Siden Lana Del Rey slapp det bejublede albumet "Born To Die" har verden omfavnet henne med stor iver. Platen har solgt over fem millioner eksemplarer og inneholder en rekke hit-singler, inkludert "Video Games", "Summertime Sadness" og "Blue Jeans".

Del Reys nesten David Lynch-aktige mystikk og lett dekadente utstråling har gjort henne til kulturelt fenomen verden over. Bare i løpet av noen få år har hun gått fra å være en ung og uerfaren sanger til å bli en av samtidens mest ettertraktede konsertartister. Hyllet av både kritikere og fans. 

VGs Thomas Talseth skrev i sin kritikk av Oslo Spektrum-konserten at "flere av hennes flott orkestrerte dramapophøydepunkter leveres med tilfredsstillende bravur. «American» og «Ride» sitter spesielt godt, mens «Born To Die» og «Video Games» også live fremstår som kontemporære klassikere."

Bergenfest-konserten til Lana Del Rey blir hennes eneste i Norge i år. Vi kan ikke tenke oss en bedre setting for Lana Del Rays gåtefulle og storslagne sanger.

Følg bergenfest