bilde av: Lars Vaular kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Lars Vaular

Lars Vaular har rappet på bergensk i ganske nøyaktig ti år. Siden 2003 har han rukket å gi ut fire soloalbum og 14 singler samt å etablere seg som en av landets aller største artister. Lars Vaulars femte album "1001 Hjem" er ute nå, og debuterte med førsteplass på iTunes. Utgivelsen ble også kåret til årets beste album av NRK P3 sin musikkredaksjon!

Vaulars femte soloskive heter altså "1001 Hjem", og første smakebit i form av låten "Nonsens" fikk tomlene opp av et samlet pressekorps. Dagbladet skrev i sin anmeldelse av sangen at "....Lars Vaular har en artistfremtid lang utenfor hiphop-rammene", mens P3.no hevdet at “Vaular sjarmerer og imponerer med årets beste refreng.” Sist gang vi hørte fra rapperen var i fjor da han hadde en gigahit med låten ”Øynene lukket” sammen med sin fetter Sondre Lerche. For mange var dette selve lyden av sommeren 2012. At ”1001 Hjem” blir lyden av 2013 er alt annet enn utenkelig. Nylig kåret forøvrig Dagbladet singelen “Gary Speed” til årets beste norske låt i avisens oppsummering av musikkåret 2013.

Åsanegutten fikk for første gang navnet sitt tegnet på hiphop-kartet som en del av duoen Tier’n og Lars. I 2007 slapp han sin første plate som soloartist under tittelen ”La Hat – Et nytt dagslys…” Oppfølgeren kom i 2009 i form av ”D’e glede”, et album som ga oss hits som ”Solbriller på” og ”Skyld på Lars Vaular”. Året etter fulgte ”Helt om natten, helt om dagen”, som sikret ham Spellemannprisen i klassen hiphop og inneholdt hits som ”Rett opp og ned” og ”Supermaria”. 2010-utgivelsen ”Du betyr meg” resulterte i nok en Spellemannpris – denne gangen også i tekstforfatter-klassen. Andre Vaular-bragder er Dialektprisen til Norsk Målungdom (2010), samt egen t-skjorte hos Fred Perry. Jadda! 

Lars Vaular har så langt i karrieren samarbeidet med artister som Vinni, Joddski, OnklP, Timbuktu og John Olav Nilsen. Navnet hans er nært assosiert med det Bergensbaserte plateselskapet og rap-kollektivet NMG/G-huset.

Det er liten tvil om at musikken til Vaular er noe av det mest toneangivende norsk hiphop noensinne har hatt å by på, ei heller om at konsertene hans er blant landets beste og svetteste fester. Det fikk vi prov på da han fylte USF Verftet i November 2013. Både BT og BA kvitterte ut terningkast fem for en formidabel konsert som viste en artist som befinner på vei mot en velfortjent karriertopp.

Følg bergenfest