Lee Fields & The Expressions

Bergenhus Festning - Plenen

Bergenhus Festning - Plenen

Utendørsarena i Bergen sentrum, del av Bergenhus Festning

Kapasitet: Avhengig av oppsett/produksjon

Web:  http://www.forsvarsbygg.no/Nasjonalef...

Kart: Klikk for å vise kart

Lee Fields & The Expressions
Play

Følg bergenfest

Lee Fields & The Expressions

Med en katalog som spenner fra James Brown-influert funk via lo-fi blues til et sjangeroverskridende samarbeid med den franske house-produsenten Martin Solveig, kan man med hånden på hjertet si at Lee Fields har vært tro i sin tjeneste til musikken. Siden slutten av sekstitallet har soullegenden bidratt til tallrike utgivelser på tolv forskjellige plateselskap og vært på turné med betydeligheter som Kool and the Gang. I disse dager er det dog The Expressions som gjelder - et prosjekt som helt og holdent er hans eget.

  • Sted:  Bergenhus Festning - Plenen
  • Dato: lørdag 14. juni 2014
  • Tid:  21:00
  • Konserten er utsolgt

"Lee Fields is the real deal" skrev Pitchfork da Lee Fields & The Expressions leverte studioalbumet My World i 2009. De velvalgte ordene "one smoking mother of an old-sound soul record," ble også tatt i bruk av samme anmelder. Faithful Man, oppfølgeren fra 2012, ble heller ikke forbigått i pressen. ”Field's tough but tender holler, adventurous arrangements and razor-sharp rhythms combine to ensure these breezy tributes to Motown, classic rock, and psychedelic soul always hit the right note,” skrev Q Magazine.

Lee Fields-platene med The Expressions er ugitt på Williamsburg-labelet Truth & Soul, et selskap som blant annet har arbeidet med The Phenomenal Handclap Band, Aloe Blacc og selveste Adele. Siste nytt fra Brooklyn er reutgivelsen av den smått legendariske Lee Fields-platen Let’s Talk it Over fra 1979, som opprinnelig ble trykket i et svært lite opplag og for det meste solgt på konserter og gjennom vinduet i artisten sin egen bil.

Verdt å nevne er det også at Lee Fields ofte refereres til som Little JB grunnet hans musikalske (især vokale) slektskap til James Brown. Med tre Charles Bradley-konserter friskt i minnet er det bare å glede seg til Bergenhus Festning atter en gang skal fylles med ektefødt, dyptfølt soul.

BERGENFEST PARTNERE

MENY