bilde av: Lulu James kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Lulu James

Allerede i forkant av platedebuten og sin tjueandre fødselsdag har Lulu James fått passet sitt påskrevet som ”The New Diva of Soul”. Ett av fjorårets mest oppløftende gjennombrudd gjør seg klar til å gi Bergenfest bakoversveis.

Til tross for at Lulu James deltok i bestemoren sitt tanzanianske sangkor allerede i en alder av fire, var det først da hun i tenårene plukket opp mikrofonen på en fest at det gikk opp for henne at hun faktisk kunne synge. I forbindelse med et lokalt musikkprogram møtte hun Domzilla, den unge mannen som skulle bli hennes kreative motstykke, co-skribent og produsent. Sammen gikk duoen i gang med å skape deilig RnB-farget post-dubstep; Domzilla bak dataskjermen, Lulu bak mikrofonen.

Liksom landsmenn og kolleger Jessie Ware, Katy B, James Blake og Jamie Woon, har Lulu James satt seg fore å utforske grenselandet mellom elektronika, soul og popmusikk. Selv liker Lulu å beskrive det hun driver med som ”21st Century Soul”, og peker på inspirasjonskilder som Flying Lotus, Beyonce, Jamie XX og Aretha Franklin.

Det er mange som vil ha oppmerksomheten til lovende Lulu etter hennes fremragende opptreden på årets Eurosonic (verdt å nevne er det også at hun var med Ellie Goulding som support på hennes forrige UK-turné) og Bergenfest er selvsagt henrykt over å være en av festivalene som får stille som vertskap i det som kommer til å bli en travel sommer for den unge briten. 

Følg bergenfest