bilde av: Mark Mulcahy kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Mark Mulcahy

Det er med stor glede at vi kan bekrefte Mark Mulcahys første konsert i Norge. Sett av litt tid og gjør et dypdykk i musikken hans, og du vil forstå vår glede.

Mark Mulcahy er muligens ikke et navn du har hørt før. Kanskje har du hørt om hans første band, Miracle Legion? Eller hva med Polaris, bandet som var med i og laget tittellåten til "The Adventures of Pete & Pete" på amerikansk barne-TV?


OK, kanskje er han ikke allemannseie her i landet, men hvis du havner i taxikø med Michael Stipe, Thom Yorke, karene i Dinosaur Jr eller The National, så kan du spørre dem. Fans hver og en av dem. Sistnevnte inkluderte ham da de stod for All Tomorrow's Parties i London. I Nick Hornby-boka ”31 Songs” finner man et essay om ”Hey Self Defeater”, en sololåt som forfatteren er meget, meget glad i.

På "Ciao My Shining Star", et støttealbum som ble etter det tragiske dødsfallet til Mulcahys kone, bidro samtlige musikere nevnt over og mange fler med coverversjoner av hans låter. Inntektene fra albumet bidro til at han kunne være hjemme med tvillingdøtrene i noen år.

I fjor gjorde han et slags comeback med "Dear Mark J Mulcahy, I Love You", en godtepose av et album. Det lekes med ord, melodiene er stort sett “upbeat”, men i tekstene er det mye mørke – en klassisk kombinasjon. Mulcahy har et velutviklet øre for melodier og en fantastisk uttrykksfull vokal. Det er en leken musiker i storform vi har med å gjøre her.

For oss som har levd med musikken en stund nå, er det ganske enkelt slik at 11. juni ikke kan komme fort nok.

Følg bergenfest