bilde av: Maylen Rusti kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Maylen Rusti

Midt i fellesferien 2013 slapp Maylen Rusti sin første singel, ”Changing”, spilt inn sammen med produsent Odd Martin Skålnes (The Alexandria Quartet, O. Martin). ”Changing” gikk rett inn på P3s B-liste og ble kåret til månedens singel av Natt & Dag.

Andresingelen ”Heart Machine” ble sluppet som det nye årets aller første singel, ved midnatt den 1. januar 2014, og er tilgjengelig for salg og streaming i alle internettets kriker og kroker. 

I 2011 ble Maylen invitert til New York for å spille inn sitt debutalbum sammen med produsent og multiinstrumentalist Brad Albetta, mannen til hennes store idol, Martha Wainwright. Siden den gang har uttrykket til Maylen tatt en ny retning, og det ferdiginnspilte albumet ble lagt til side til fordel for nye innspillinger gjort med nevnte Skålnes. Maylen har forlatt det nedstrippede singer-songwriteruttrykket, og beveget seg mer i retning av rendyrket pop med større arrangementer og produksjoner.

”Det er ikke altfor ofte det dukker opp en helt ukjent kvinnelig elektropop-dame med norsk pass. Maylen Rusti, som er bosatt i København, er derimot et veldig spennende nytt bekjentskap. På «Changing» blander Rusti den samme jazz-flørten to av landets beste stemmer Ine Hoem (Pelbo) og Ingrid Helene Håvik (Highasakite) er kjent for, med den distanserte popsensibiliteten som danske Mø har gjort seg bemerket med" NRK P3 

Begge singlene fra albumet, «Changing» & «Heartmachine» er anbdefalt av NRK P3.

Debutalbumet ”Heart Machine” slippes tidlig våren 2014

Følg bergenfest