bilde av: Monica Heldal kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Monica Heldal

"Når jeg hører denne plata, lurer jeg på om det var Led Zeppelins «The Battle Of Evermore» - den med Sandy Denny - som fikk Monica Heldal til å plukke opp gitaren. For der har du to sterke forbindelser til 22-åringen fra Arna." Slik åpner VG-journalist Stein Østbøs anmeldelse av Monica Heldals album "Boy From the North" som seinere også blir omtalt som en av årets sterkeste debuter.

Heldal har høstet en strøm av godord både for sin særegne stemmeklang og sitt flotte gitarspill. Bergensartisten har plukket femmere både i BA, Dagbladet og Aftenposten. Sistnevnte beskriver Heldal på følgende panegyriske måte: "Det er en voksen, fullbefaren artist som trer frem. Stemmen og gitarferdighetene, sammen med et velutviklet låtskrivertalent gjør henne til en komplett artist. Det som gjør denne debuten så kjærkommen, er at hennes musikk er som en vifteform av impulser uten at hun mister seg selv i miksen."

Til tross for sin unge alder har bergensartisten allerede rukket å gjøre seg bemerket på en rekke fronter. Hun har vært gjest på Ben Howards utsolgte europaturné. Hun var nominert til Statoilstipendet i 2013 og vant Bendiksenprisen, som deles ut av bransjeorganisasjonen Gramart. Som ikke det var nok, spilte hun også på Spellemannshowet i 2013 og gjorde en uforglemmelig Øya-konsert ifjor sommer. Legg til en feiende flott konsert under Bergenfest 2012 da hun enda var en helt ukjent artist, og en flott opptreden som Thomas Dybdahls spesielle gjest foran et utsolgt USF Verftet i oktober i fjor, ja da har du opptakten til en artistkarriere som kan nå veldig langt. 

Ja, og så vant hun to Spellemannspriser for debutalbumet  "Boy From the North" ved årets prisutdeling, og konserten hennes i Bergen i forbindelse med vinterturnéen nå i år solgte ut over én måned før konsertdato. Det blir forventninger av slikt, men de som har opplevd Bergensartisten på nært hold vet at det er en ung jente med beina solid plantet i bakken vi har med å gjøre. 

Noen anmeldelser av "Boy From The North"

VG: Utvilsomt en av årets sterkeste debuter >> 

Bergensavisen: Skarp debut fra Monica Heldal >>

Bergens Tidende: Monica Heldals debutplate er både forførerisk, mørk og vellykket >> 

Dagbladet: Fullendt artist i en alder av 22! >> 

Følg bergenfest