bilde av: North Mississippi Allstars kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

North Mississippi Allstars

North Mississippi Allstars returnerer til Bergenfest

Det er snart 20 år siden brødrene Luther og Cody Dickinson fant ut at de skulle starte sitt eget band, North Mississippie Allstars. Før det hadde de satt lokale klubber og kneiper på hodet sammen med veteraner som R. L. Burnside, Junior Kimbrough og Otha Turner.

Guttenes far, Jim Dickinson, var en legende innen den moderne Mississippi hill country blues-sjangeren. En arv brødrene tok med seg da de kokte i hop sin egen tagning av blues-mettet rock'n'roll. Fire år seinere var suksessen et faktum da deres 2000-debut "Shake Hands With Shorty" ble nominert til Grammy for beste kontemporære blues-album. 

Historien gjentok seg både i 2001 og 2005. Ingen grunn til å tvile på evnene til guttene med andre ord, og North Mississippi Allstars fikk kjapt ry på seg for å være et av de mest spennende Southern Blues-bandene.

I 2008 la de imidlertid inn årene for å utforske andre prosjekter og muligheter. Luther med nye bandkonstellasjoner og Cody begynte å jobbe med TV og film.

Da faren Jim gikk bort i 2010, fant brødrene ut at de skulle vise han ære ved å gjøre som han alltid hadde formant, nemlig å spille musikk sammen. Ordene hans var: "Dere må spille musikk sammen. Dere er bedre sammen enn dere noen gang vil være hver for dere". Og slik har det blitt.

Bandet har de siste årene turnert sammen med Robert Plant, og har ellers forsterket besetningen med blant andre Lightnin' Malcolm, Alvin Youngblood Hart og legenden Chris Chew. 

De som har fått med seg North Mississippi Allstars på deres to foregående Bergenfest-besøk, vet hva som bor i denne troppen. Live er de et fyrverkeri av de sjeldne, noe kritikerne har sagt seg enige etter konsertene de har avholdt her i byen.

Som magasinet Rolling Stone skriver: "The Allstars er gjerne tradisjonsbarn, men de graver dypt i det ukjente". Du ser dem på Bergenfest 12. juni.

Følg bergenfest