bilde av: Passenger kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Passenger

Passenger er artistnavnet bak en av de aller mest mest populære låtene i 2013 både i Norge og i store deler av verden forøvrig. Den fenomenale låten «Let Her Go» har toppet hitlistene i minst 16 land i løpet av 2013. Den samme singelen kom på andreplass i Norge og 6. plass globalt på Spotify’s topp 10-liste over de mest spilte låtene på strømmetjenesten, og albumet «All The Little Lights» havnet på 6. plass globalt på Spotify. Imponerende, helt enkelt!

Det som er enda bedre, er at til sommeren tar Passenger med seg gitaren og den trollvakre stemmen sin til Bergen og Bergenfest fredag 13. juni. Den unge artisten har den siste tiden måttet tåle å bli sammenlignet med tradisjonsrike visesangere som Cat Stevens og Paul Simon. Det er skussmål det står respekt av.

Da musikerne i bandet Passenger gikk hver til sitt i 2009, valgte vokalist og gitarist Michael David Rosenberg å fortsette sin karriere som soloartist under pseudonymet Passenger. Det er all mulig grunn til å tro at de abdiserte musikerne angrer en smule på akkurat dét veivalget i dag. 

Rosenberg begynte karrieren sin som 16-åring i hjembyen Brighton and Hove. I 2003 startet han Passenger sammen med Andrew Philips og de ga ut sitt første og eneste album som band, "Wicked Man's Rest" i 2007. To år senere ble de oppløst. Som soloartist fikk han for alvor vind i seilene da han dro til Australia, hvor han spilte inn plater og turnerte klubber sammen med velrenommerte australske musikere som Lior og Boy & Bear.

I 2012 kom hans fjerde plate "All the Little Lights" - i den forbindelse gjorde han mange oppvarmingsjobber for singer/songwritere-kometen Ed Sheeran, noe som bidro sterkt til at folk fikk øynene opp for den gudbenådede sangeren.

Nettstedet Popmatters oppsummerer sisteplaten på følgende måte: "All the Little Lights er et aldri så lite kunstverk. Enkelt og greit. Å finne en stemme som, både i bokstavelig og i overført betydning, er så spesiell og så viktig blant alle verdens singer/songwriters, er som å lete etter den berømmelige nåla i høystakken".

Vi krysser fingrene for både musikalsk og naturlig solskinn.

Følg bergenfest