bilde av: Rhye kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Rhye

Rhyes debutalbum Woman ble i fjor lansert til en respons som best kan sammenlignes med den en solskinnsdag ville fått i Bergen etter 100 dager med regn. Med den LA-baserte duoen bekreftet til Bergenfest er det bare å glede seg til en opplevelse som trolig vil minne mest om en sjeldent behagelig førsommernattsdrøm.

Gjensidig musikalsk beundring og billige flyforbindelser mellom Kastrup og Berlin var faktorene som i utgangspunktet bragte Rhyes medlemmer sammen. Den danske produsenten Robin Hannibal og den kanadiske musikeren Michael Milosh fant tonen i et studio i København, og som skjebnen ville ha det skulle de begge ende opp i Los Angeles. Lykketreffet resulterte i et av fjorårets mest omtalte og elskede album og det som forhåpentligvis vil bli et langvarig og frodig samarbeid.

Prosjektet så først dagens lys som et internettmysterium. Hannibal og Milosh produserte og lastet opp henrivende lydspor og fengslende musikkvideoer uten å avsløre sin identitet. Diskusjonsforumene på nettet henga seg i dyp fasinasjon over vokalisten (Milosh) sin androgyne og fengslende stemme, samt entusiasme over den på samme tid klassiske og oppfinnsomme instrumenteringen.

Rhye spiler varm og lindrende soulmusikk som på samme tid er altoppslukende og minimalistisk. De umiddelbart fengende harmoniene spilles på instrumenter som spenner fra strykere via blåsere til piano, men hele tiden er det den fløyelsmyke vokalen til Milosh som står i sentrum og får all verdens problemer til å forsvinne.

”These are songs to lose yourself in; a paradise of loveliness,” skrev The Guardian i sin anmeldelse av debutplaten Woman, mens NRK P3 beskrev den som ”en skamlekker samling soulpoplåter om nærhet, lengsel og kjærlighet.” De musikkmediene som ikke inkluderte platen i sin årsbesteliste for 2013 er det all grunn til å unngå i fremtiden.

Følg bergenfest