bilde av: Robert Plant and the Sensational Space Shifters kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Robert Plant and the Sensational Space Shifters

Robert Plant med eksklusiv Norgeskonsert på Bergenfest 2014! Det er med stor glede vi kan presentere Robert Plant som en av hovedattraksjonene til Bergenfest 2014. Torsdag 12. Juni er datoen å merke seg. Hva rocken ville vært uten Robert Plant er et betimelig spørsmål. Den ikoniske vokalisten har inspirert flere generasjoner av sangere og frontfigurer med sin sjelfulle stemme og altoppslukende tilstedeværelse.

Robert Plant gleder seg til å besøke Bergen igjen. Her deler en av rockehistoriens sanne gentlemen noen minner fra sitt første Bergensbesøk i år 2000 med oss:

Nå er Robert Plant aktuell med bandet The Sensational Space Shifters, som presenterer et show som reflekterer eventyrlyst, spontanitet og lidenskap. Bandet forener nye varianter av klassiske Led Zeppelin-låter og psychobilly-tagninger av Mississippi-blues med afrikansk trance, psykedelia og kontemporære dansebeats.

The Sensational Space Shifters består av den karismatiske vest-afrikanske musikeren Juldeh Camara, gitarduoen Skin Tyson og Justin Adams, Bristols triphop-guru John Baggot og en av de mest oppfinnsomme rytmeseksjonene Plant har jobbet med, bassisten Billy Fuller og trommeslageren Dave Smith. Dette er en unik mulighet til å se en av rockens store personligheter pløye ny mark og flytte grenser med den samme glød og lidenskap til musikken som har gjort Robert Plant til en artist som har satt dype spor etter seg i rockens historie.

Med Led Zeppelin har Robert plant solgt over 200 millioner plater, og er med det en av verdens mestselgende artister gjennom tidene. For Plant har imidlertid det kreative alltid vært drivkraften. Ønsket om å utfordre seg selv og sjangerkonvensjonene. Dette har resultert i en svært innholdsrik katalog og mange spennende prosjekter, som i løpet av det siste tiåret har resultert i flere Grammynominasjoner og priser, først for albumene ”Dreamland” (2002) og ”Mighty Rearranger” (2005) sammen med bandet Strange Sensations, som i stor grad utgjør hans nåværende besetning i The Sensational Space Shifters. Deretter fulgte noen år der Robert Plant brukte tiden sin i Nashville og spilte inn albumene ”Raising Sand” (2007) med bluegrassdronningen Alison Krauss og ”Band of Joy” (2010) med sterke bidrag fra blant annet Buddy Miller og Patty Griffin. Begge albumene gjorde det skarpt både blant kritikerne og salgsmessig.

Robert Plant har besøkt Bergen tidligere, hver gang har det resultert i fantastiske konserter der overraskelsesmomentet har vært tilstede i fullt monn. Vi gleder oss til å ønske Robert Plant og hans fabelaktige band velkommen til vår største utendørsscene. Dette blir forøvrig hans eneste konsert i Norge til sommeren!

De første navnene til Bergenfest 2014 ble offentliggjort tidlig i desember og inkluderer Billy Bragg, Graham Parker & The Rumour, Agnes Obel og The Dillinger Escape Plan, Flere festivalartister blir offentliggjort fortløpende.

Følg bergenfest