bilde av: Royal Blood kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Royal Blood

Trodde du at to mann var for lite til å lage ekte rockeleven? Tro om igjen. Duoen Royal Blood fra England kan filleriste mange av sine langt mer erfarne sjangerbrødre ved hjelp av sin nøye kalibrerte bruk av billige bassgitarer, pedaler og trommer.  Duoen er ikke mer enn knappe to år gammel, men ble allikevel som det eneste rockebandet plukket ut som en av artistene på BBC Sound of 2014-liste. NME lovpriser dem, kollegene i Arctic Monkeys like så.

Det går med andre ord fort i svingene for vokalist og strengemester Mike Kerr og trommeslager Ben Thatcher, men det ambisiøse tospannet har hodene på rett sted. Som duo må de nemlig tenke på alternative løsninger for å realisere alle ideene sine.

- Vi motsetter oss enhver mulighet til å gå for det enkle, forklarer Karr. Vi jobber hardt for å finne kreative metoder for å få musikken til å låte større. Heller det enn å utvide bandet med flere medlemmer.

Nylig gjorde de vei i vellingen på verdens største musikkmesse South By Sout West i Austin, Texas og til sommeren spiller de på Download-festivalen i England før de kommer til byen for å gi Bergenfest-publikummet en solid overhaling. 

Besetningen gjør det naturig å sammenligne Royal Blood med The White Stripes-  Men også gamle pionerer som Led Zeppelin og et av nåtidens fremste rockeband, Queens of the Stone Age, er naturlige referanser.

Sjekk ut singelen "Out of the Black" og følg nøye med når gjengen entrer scenen på Bergenhus. Der blir det liv.

Følg bergenfest