bilde av: Simple Minds kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Simple Minds

13. juni returnerer stadionrock-bandet Simple Minds til Bergen for å toppe fredagen under Bergenfest. Det skotske bandet var på midten av 80-tallet en ustoppelig konsertattraksjon som konkurrerte med U2 om å selge ut de største og fineste stadionene.

Simple Minds har i løpet av sin 35 år lange karriere inspirert band som Manic Street Preachers, Primal Scream, Moby og The Horrors. I tillegg har mange av dagens stjerneskudd samplet skottene. Vi nevner i fleng: Nicky Minaj, David Guetta, Joey Negro og Freddy Bastone.


Den enorme interessen for bandet kom på bakgrunn av storselgende album som «Sparkle in the Rain» og «Once Upon a Time».

Frem til 1985 var bandet først og fremst et europeisk fenomen, men etter at block buster-filmen The Breakfast Club gjorde låten «Don't You (Forget About Me)» til allemannseie, ble det fart i raketten i USA også. 
Siden den gangen har bandet vært høyt og lav musikalsk. 

- En av de tingene som gjør meg mest stolt er når folk spør meg om hvilket Simple Minds jeg snakker om. Avantgarde-varianten, artrock-utgaven, pop-gruppen, instrumental-varianten, folk-bandet eller stadionutgaven? Vi har vært på noe av en rundtur. Det å gi seg i kast med alle disse stilretningene og fremdeles ha Simple Minds-uttrykket inntakt, er noe av en bragd, forteller vokalist og frontfigur Jim Kerr.

Nå legger bandet ut på turné for å feire sin musikalske bukett med turneen "Greatest Hits Live Tour". Platen «Celebrate - The Greatest Hits» er ute nå. 

Bandet gjestet Bergen for første gang i 2010. Det ble en to timer lang festaften på Plenen med et band som jobbet hardt for å gi musikalsk og showmessig valuta for pengene. Vi forventer intet mindre også denne gangen. 

Da er det bare å glede seg til eviggrønne som «In Trance As Mission», «Theme From Great Cities», «Someone Somewhere In Summertime», «Glittering Prize», «Waterfront», «Ghostdancing», og selvsagt «Alive and Kicking» og «Don't You (Forget About Me)».

Følg bergenfest