bilde av: Skambankt kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Skambankt

Jærbandet Skambankt ble egentlig til på slump på midten av 90-tallet. Den første fasen ble derimot kortlivet. Det var ikke før i 2003, da gitarist og vokalist Terje Winterstø i en Kaizers-pause fant tid til å stable det gamle bandet på beina igjen at det ble fart i sakene.

Siden den selvtitulerte debuten har det nemlig gått slag i slag for kvartetten. Det som i utgangspunktet var et temmelig rett frem punkeband, har i løpet av de ti siste årene utviklet seg til å bli et av de største rockebandene vi har i Norge i dag. Ikke bare har musikken deres blitt langt mer raffinert og moden i løpet av de fem albumene bandet har gitt ut så langt, konsertene deres har også utviklet seg til å bli en visuell og energisk kraftpakke som man ikke altfor ofte ser på norske scener. 

Skambankts siste plate, "Sirene", gikk rett inn på førsteplass på VG-lista. En fabelaktig prestasjon som reflekterer bandets brede appell i den norske musikkfaunaen. "Sirene" er produsert av meritterte Kåre Vestrheim og det låter mildt sagt kuler og krutt av kvartetten. Musikalsk skjeler platen både til moderne storheter som Queens of the Stone Age og klassiske rockeband som Thin Lizzy. 

Skambankt i 2014 fremstår som et kontemporært og stilsikkert rockeband med et helt eget og bærekraftig uttrykk. Det beviste de for et velfylt Ole Bull i februar i år. Musikknyheter ga bandet 8 av 10 poeng og kalte konserten en eneste lang fest.

Vi gleder oss til å se dem utendørs i Bergen sammen med ZZ Top og en rekke andre flotte artister.

Følg bergenfest