bilde av: Television kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Television

Da det i utgangspunktet kortlivede New York-kultfenomenet Television ga ut sitt debutalbum "Marquee Moon" i 1977, ble det hyllet som en aldri så liten musikalsk revolusjon. Tom Verlaines gåtefulle poesi, de lett gjenkjennelige doble gitarmelodiene og de lange maleriske låtene ble en av grunnpilarene i new wave-fenomenet som kom i store dønninger på tampen av 70-tallet.

Sammen med artister som Patti Smith, Elvis Costello og Talking Heads løftet de det primitive punkuttrykket med dypere tekster, utpenslede arrangementer og en mer sofistikert produksjon. 

Elektra plukket opp bandet etter den selvfinansierte singelen "Little Johnny Jewel" i 1975 og da debuten var et faktum, ble Television umiddelbart  et fenomen. Spesielt i Storbritannia. Mye takket være strålende kritikker, men også på grunn av Verlaines uhåndgripelige personlighet. 

NME skrev om følgende platen "inspired work of pure genius, a record finely in tune and sublimely arranged with a whole new slant on dynamics". De mente også at platen var sofistikert og innovativ i en tid hvor rock ble mer og mer konservativ.

Bandet fulgte opp "Marquee Moon" med "Adventure" i 1978, men ble ganske raskt oppløst på grunn av vanskelige forhold i hjemlandet og interne stridigheter. Gjengen gjenforente seg for en kort tid på tidlig 90-tall og ga ut platen "Television" før de la inn årene igjen i 1993.

På 2000-tallet har bandet komt sammen igjen ved ulike anledninger for å gi konserter. Nå får du mulighet til å oppleve denne sjangerdefinerende klassikeren i sin helhet i fantastiske omgivelser på Bergenhus festning. Håper du gleder deg like mye som oss.

Følg bergenfest