bilde av: The Dillinger Escape Plan kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

The Dillinger Escape Plan

Noen sverger til det enkle og umiddelbare når de setter seg ned og skriver låter. New Jersey-gjengen The Dillinger Escape Plan ser litt annerledes på saken. Gjengen har gjort begrepet mathcore til en egen sjanger. Det handler om halsbrekkende takt- og temposkifter, intrikate rytmefigurer og en vanvittig presisjonsriffing. Nå kommer det unike bandet til Bergen og Bergenfest for aller første gang.

Men dersom du trodde at de overnevnte faktorene gjør The Dillinger Escape Plan til et band kun for spesielt interesserte, tar du feil. Selv om de går avansert til verks, har de en meloditeft og en formidlingsevne som kommuniserer til folk langt utover hardcore- og metalsjangeren. De har både rocka riff som fans av Queens of the Stone Age kan kjenne seg igjen i og episke melodilinjer Faith No More kunne ha plukket opp i sine velmaktsdager. Hør bare det fantastiske sistealbumet "One of Us Is the Killer".

Da bandet spilte på Parkteateret i Oslo en søndag tidligere i høst, ble billettene revet bort. Asbjørn Slettemark anmeldte konserten for NRK. Her er noe av det han skrev:

Vokalist Greg Puciato freser hvileløst rundt på scenen, og gir publikum nyere favoritter som “Milk Lizard” og “Farewell, Mona Lisa” omtrent før konserten har kommet virkelig i gang. Gitarist og bandsjef Ben Weinman kaster seg ut i publikum og står på skuldrene til fans mens han riffer frenetisk, mens nykommeren Billy Rymer imponerer stort bak trommene.(...) Total galskap på riffingen, beats like hysteriske som de mest diehard-fansene foran scenen, og rett og slett et lite stykke metalhistorie på Grünerløkka.

Følg bergenfest