bilde av: The Strypes kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

The Strypes

Historien om irske The Strypes er ikke knappe tre år. Men den musikalske forankringen til gjengen strekker seg tilbake til tiden da den møkkete bluesen ofte sklei sømløst over i rock'n'roll. Vi snakker The Yardbirds, Dr Feelgood, Little Richard og selvsagt The Rolling Stones.  Gamle helter i unge kropper, med andre ord. The Strypes var nemlig ikke ferdig på skolen da spilte inn en EP med coverlåter, "Young, Gifted and Blue".

EP'en gikk overraskende rett til topps iTunes' Blues Chart. Slikt går naturligvis ikke upåaktet hen. Plateselskapene begynte å sloss om guttenes signatur, Sir Elton John tok dem inn under sitt management, Rocket Music, og gjengen endte til slutt opp med å signere til Mercury Records. 

Etter ekstensiv klubbjobbing i England og hyping i Mojo og NME, satt The Strypes igjen med en relativt eksklusiv fanklubb. Både Jeff Beck, Roger Daltrey, Paul Weller, Noel Galagher Grohl og ikke minst Dave Grohl er selverklærte beundrere av de unge rockerne. Sir Elton John uttalte følgende i et intervju med sistnevnte på TV-programmet Chelsea Lately:

- I en alder av 16 år har de en kunnskap om R&B og blues jeg har brukt 65 år på å tilegne meg. De er i sannhet et friskt pust.

Bandets debut, "Snapshot", som kom i fjor er produsert av den legendariske The Beatles- og The Sex Pistols-produsenten Chris Thomas. Platen nådde topp 5 på de britiske albumlistene. Noe som er mildt sagt imponerende for en gjeng med unggutter som spiller 60-tallsinspirert bluesrock. 

The Strypes har turnert med blant andre Arctic Monkeys. Til sommeren ser du dem på Bergenfest. Det blir nok en energifylt affære.

Følg bergenfest