bilde av: Thomas Dybdahl kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Thomas Dybdahl

Helt siden Thomas Dybdahl tok sine første steg ut i rampelyset med singelen "Bird" i 2000, har Sandnes-trubaduren vært en av de mest omtalte singer/songwriter-artistene her til lands. Debuten "...That Great October Sound" solgte i store kvanta og flere av låtene ble gjengangere på radio.

Nå et drøyt tiår seinere har Dybdahl en innholdsrik katalog å plukke fra. Hans sjette album "What's Left Is Forever" kom på tampen av fjoråret. VG kalte platen en triumf og skriver blant annet: 

Platens to første låter er intet mindre enn frapperende bra. Den amerikanske ringreven Larry Klein har fanget essensen i Dybdahls univers og gitt han en varme i uttrykket fra produsentstolen som siddisen helt klart trives godt i. De ørsmå sporene fra country, soul og klassisk amerikansk syttitalls-pop er tydelig til stede, men aldri dominante. Det er med andre ord klare tegn på at Thomas Dybdahl selv ikke har vært helt upåvirket av å stå i samme studio som der Fleetwood Mac spilte inn «Tusk».

Dybdahl har vunnet og vært nominert til Spellemann flere ganger. Blant annet innkasserte han Beste mannlige artist for albumet "Science" i 2006, og han vant også pop-album med stjernelaget The National Bank i 2004. 

Onsdag 11. juni ser du den folkekjære artisten med den store stemmen på Bergenfest.

Følg bergenfest