bilde av: Tom Odell kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Tom Odell

I en alder av 23 har stortalentet og storsjarmøren Tom Odell allerede vunnet sin første Brit Award, dyttet ned Kanye West fra førsteplassen på den britiske bestselgerlisten og blitt sammenlignet med størrelser som Elton John og Coldplay. Til sommeren kan han også skilte med å ha spilt for tusenvis av bevegete og begeistrete bergensere. Vi har utvilsomt noe stort i vente.

Tom Odell har skrevet låter siden han var tretten og vokste (ikke overraskende) opp til lyden av Elton Johns Goodbye Yellow Brick Road. Tatt i betraktning hans teft for låtskriving, hans udiskutable scenetekke og det faktum at han har sin faste plass bak pianoet, kan vi uten vanskeligheter trekke paralleller til en ung Elton John og til andre store artister som Chris Martin og Rufus Wainwright. Selv forteller Odell at han blant annet lar seg inspirere av artister som Jeff Buckley, Bob Dylan, Leonard Cohen og David Bowie. Da Lily Allen rekrutterte ham til plateselskapet sitt i 2011 bemerket hun at Odells sceneenergi minnet henne om nettopp sistnevnte.

I fjor sommer lanserte Odell debutplaten Long Way Down, en begivenhet som ikke ble forbigått i det stille. ”Tom Odell's new album justifies the hype with its walloping big tunes and tales of reckless romance”, skrev The Telegraph om platen som solgte til gull i artistens hjemland. Dagbladets Øyvind Rønning trillet en femmer, beskrev albumet som “klassisk pianopop av edleste merke” og stemplet Odell som et “åpenbart supertalent”. 

Bare et par uker etter at han gjester Bergenfest skal Odell varme opp for Neil Young foran titusenvis av mennesker i Hyde Park. Hvis vi tar innover oss dette og det faktum at denne unge mannen hentet hjem sin første Brit Award (i en kategori som tidligere er vunnet av artister som Adele og Florence & The Machine) allerede før debutplaten var i butikkene, er det ikke vanskelig å se konturene av hvilken retning dette bærer hen. Det er alt annet enn grunnløst at britisk musikkpresse refererer til Odell som ”Pop’s Next Big Thing”.

Følg bergenfest