bilde av: Vilde Tuv kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Vilde Tuv

Vilde Tuv har lenge vært en av Bergens best bevarte hemmeligheter. Gjennom konserter på gatehjørner og i cafékroker har hun bygget opp en dedikert fanskare av entusiaster som sprer ordet om dette emosjonelle fyrverkeriet. Med el-gitar og basstromme er Vilde Tuv noe så sjeldent som et one-woman-band. Mellom de vakre gitarmelodiene og progressive basstrommetaktene kan man høre inspirasjonskilder så vidt forskjellige som svensk visesang, eurotrance og kinesiske folketoner.

Med dette musikalske bakteppet fremfører Vilde Tuv sine tekster om tyngdekraft, livsglede og dødsdrift med en ektefølt nerve og intensitet.

"..det er Tuvs elegante bruk av det norske språk som gjør henne til noe mer enn bare en jente med et fengslende, minimalistisk lydbilde. Men først og fremst er det kanskje hennes velformulerte tekster om emosjonell usikkerhet kombinert med hennes kledelig høye musikalske selvsikkerhet som fungerer så godt." – Gaffa

I forbindelse med hennes opptreden på Den Elleville Festen slapp Vilde sin første utgivelse digitalt, den doble A-side singelen "Mine armer/Cellevevet" på Tellé-labelen Opplett til terningkast 6 i både Natt & Dag og Bergens Tidende. Vi siterer sistnevnte: "..det er bokstavelig talt umulig å ikke bli oppslukt av det foruroligende og nervepirrende, men samtidig dønn emosjonelt engasjerende og sårbare ved hennes musikk". Nå er utgivelsen ute i fysisk format i et begrenset opplag, så her må du opp av sofaen om du skal sikre deg et eksemplar av det Natt & Dag beskrev som “mest awesome cover noensinne”

Vilde Tuv spiller på by:Larm i februar og på Slottsfjellfestivalen til sommeren.

Følg bergenfest