bilde av: Winston McAnuff & Fixi kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Winston McAnuff & Fixi

En har dreadlocks, grått skjegg og ser ut som en typisk rastafarianer. Den andre ser uforskammet ung ut, går aldri noen steder uten sin kjære caps og ser ut som en typisk innfødt fra Paris med arbeiderklassebakgrunn. For å finne essensen i musikken deres er det nødvendig å legge alle stereotyper til side, de er simpelthen ikke så enkle å sette i bås.

55-åringen Winston McAnuff har siden karrieren startet i hjemlandet Jamaica på slutten av 70-tallet gått under artistnavnet Electric Dread. Dén karrieren var godt plassert i den store og – dessverre - velkjente glemmeboken helt til to unge franske entusiaster børstet støvet av ham for 10 år siden, og ga ut to album med Winston McAnuff på deres lille plateselskap Makasound der de koblet McAnuff med franske artister. Begge albumene gjorde stor suksess i hjemlandet, særlig albumet “Paris Rockin” med bandet Java. Det ble samtidig starten på et fast samarbeid mellom Winston McAnuff, trekkspilleren Fixi og perkusjonisten Rwan fra nevnte Java.

Fixi hadde en mangslungen bakgrunn fra det multikulturelle franske musikkmiljøet, både som arrangør, produsent og dirigent (blant annet for afrobeatlegenden Tony Allen), og har sammen med Winston McAnuff skapt en original miks av fransk folkemusikk, karibiske toner, afrobeat og mer tradisjonell reggae. Albumet “A New Day” fra 2013 er prov på akkurat det.

Etter verdensmusikkfestivalen Womex høsten 2013 var Winston McAnuff & Fixi den store bransjesnakkisen etter en helt hinsides sterk konsert. I Frankrike og andre steder på kontinentet fyller de store konsertsaler. Nå er tiden kommet for å vende blikket mot nordlige breddegrader, der Bergenfest blir deres aller første konsert her til lands.

Følg bergenfest