bilde av: Yelawolf kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Yelawolf

"808’s, rock melodies, country concepts, beer, bitches, drugs, love, hate and American made slum grooves" er stikkord som oppsummerer Yelawolf i følge ham selv. Til våren er den tatoverte Alabama-rapperen tilbake i Bergen med et rykende ferskt album i bagasjen. 

Sist gang (2011) Yelawolf beriket Bergen med en heidundrende konsert på helt utsolgt Garage, hadde han nylig levert den beste konserten på årets Hovefestival og ruvet på det prestisjetunge hiphop-magasinet XXL sin liste over mest lovende debutanter. Tre år senere har Yelawolf solgt hundretusenvis av album og befestet sin rettmessige posisjon som del av den nye gullgenerasjonen av unge amerikanske rappere. 

The Guardian beskriver Yelawolf som "one of hip-hop's most vital voices, telling tales of backwoods darkness and hard lives rather than boasting and bling."

I 2011 signerte sørstatsrapperen med Eminem sitt plateselskap Shady Records, og Slim Shady var også produsent på albumet Radioactive som ble lansert samme år. Musikalsk har de to rapperne også en del til felles: musikken er hard, ekte og tidvis brutalt dyster, men alltid agressivt fengende og ekstremt energisk. Yelawolf har vært sparsom med å røpe for mye om det kommende albumet Love Stories, men vær ikke overasket om det ruver på en og annen liste over årets viktigste plater ved utgangen av 2014.

Vi har en svett og intens opplevelse i vente når Yelawolf besøker Bergenhus Festning i juni. Dagbladet sin terningkast seks-anmeldelse fra Hovefestivalen 2010 kan være en utmerket pekepinn: “Ved hjelp av en smittende energi, mørk humor, ypperlig rap-teknikk, god harry-karisma, dundrende bass og usedvanlig sterke låter (...) lager han en glimrende fest for de oppmøtte. Denne mannen mener faktisk det han driver med, og han buler av musikalitet og tilstedeværelse.” Pop The Trunk!

Følg bergenfest