bilde av: Alibiet kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Alibiet

Alibiet er det siste tilskuddet på en allerede bugnende bergensk popgren. Bandets vokalist Maylen Rusti er mest kjent som engelskspråklig soloartist. Bassist og låtsnekker Ole Gunnar Eikeland ga sist lyd fra seg med prosjektet Divisjonen, som hadde en solid P3-hit med «Dansar» hvor Silja Sol var gjestevokalist.

Bandets debutsingel «Aleine» er resultatet av et tilfeldig møte mellom to av Alibiets tre medlemmer ute på byen i Bergen.

- Vi møttes godt påseila på utestedet Ujevnt i Bergen. Ole Gunnar sa han hadde et par låter liggende uten vokal, og allerede samme natt sendte han meg to skisser. Vi er begge effektive typer, så jeg likte at han var såpass frempå. Dagen etter sendte jeg to ferdige låter tilbake til Ole Gunnar, og en av disse var altså «Aleine», sier Maylen Rusti. 

To låter ble dagen etter til tre, og med gitarist og medlåtskriver Eirik Utne (også fra Divisjonen) på laget ble trioen Alibiet til.

Den effektive trioen har skrevet veldig mange låter det siste halve året, og tekstforfatter Maylen har for første gang skrevet og sunget på norsk. 

- Jeg er opprinnelig fra Bergen, men hadde bodd borte i sju år da jeg kom hjem fra København i fjor høst. Jeg flyttet inn på en hybel oppe på Fløyen og stirret utover byen mens jeg skrev masse låter. «Aleine» er en eksistensiell låt som handler om at man både her og nå, og også ellers i livet til syvende og sist må kunne klare seg alene, sier Rusti.

Følg bergenfest