> Hør Runaway på Spotify  >>   Noen arbeider et helt liv for å lykkes med musikkdrømmen. Andre er født til oppgaven. Aurora hører til blant sistnevnte. 18-åringen fra Os er ikke lenger en skjult sangskatt, men en av de n"/>
bilde av: Aurora kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Aurora

P3 er ekstatisk begeistret over Auroras nye singel "Runaway". Les mer her  >> 
Hør Runaway på Spotify  >>

 

Noen arbeider et helt liv for å lykkes med musikkdrømmen. Andre er født til oppgaven. Aurora hører til blant sistnevnte. 18-åringen fra Os er ikke lenger en skjult sangskatt, men en av de norske artistene det for tiden knyttes aller størst forventninger til.

«Å spille for et publikum – som er der for deg – er den vakreste følelsen noensinne», fortalte Aurora Aksnes til P3 i mars. Hun hadde da gjort to sagnomsuste konserter på by:Larm hvorpå terningøynene og lovordene haglet ned over henne. Både VG og Dagbladet trillet skråsikre seksere; sistnevnte konkluderte med at det ikke burde være lov å ha slik en gudegave av en stemme i en alder av 17 år. Det ble forsøksvis dratt paralleller til størrelser som Susanne Sundfør og Lykke Li; sammenligninger som til dels treffer grunnet de tre artistenes tilnærming til den drømmende og utprøvende elektropoppen, men først og fremst grunnes deres vanvittige vokale kapasitet og ambisiøse kunstnerskap som sådan.

Musikkinteressen til den unge osingen ble vekket av søsterens pianospill. At hun kunne synge visste hun ikke før hun tok mot til seg og grep mikrofonen på skolen som 14-åring. Publikum applauderte litt høyere enn hun først hadde turt å håpe på. Nå er Aksnes’ store drøm å bli musiker på heltid – og kanskje å møte Bob Dylan, som sammen med Leonard Cohen er hennes store musikalske forbilder: 

«Jeg er inspirert av måten de bruker musikken sin på. Temaene de synger om. De skriver om ting som betyr noe her i verden og blir hørt for det.»

Drømmen hennes synes å være ved å gå i oppfyllelse: låten Awakening har allerede blitt kåret til Ukas Urørt på P3 og viser en artist med en modenhet som få sangere på hennes alder er forunt. Hun har også blitt en del av MADE-stallen og tilbragte en travel 2014-sommer på festivalscener rundt om i landet. For tiden arbeider hun med sitt debutalbum i byer som London, Berlin og Bergen. Dette forventes utgitt i løpet av 2015. Et samlet musikk-Norge gleder seg.

Her er linker til Aurora sin nye singel "Under Stars".

Spotify : http://spoti.fi/1FKmrNG // WiMP : http://bit.ly/1FKmYz1 // iTunes : http://bit.ly/1rRcvzj

Se Aurora på NRK1/Lindmo:  >> 

Følg bergenfest