bilde av: Death Cab For Cutie kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Death Cab For Cutie

Indiefavorittene Death Cab For Cutie er nok et sterkt tilskudd til Bergenfestprogrammet. Washington-gjengen har en innholdsrik og imponerende katalog å vise til. «We Have the Facts and We’re Voting Yes» og «Transatlanticism» er begge høyt skattede utgivelser blant indiefans verden over.

Death Cab For Cutie har dog aldri latt sjangermessige begrensninger legge bånd på seg. Armert med pop-perler som «I Will Follow You Into the Dark» og «Soul Meets Body» , ble «Plans» fra 2005 det store kommersielle gjennombruddet for gjengen. Platen fikk en 4. plass på Billboard Top 200 i USA som bestenotering.

Bandet ble i utgangspunktet startet som et enmannsprosjekt av vokalist Ben Gibbard, noe som resulterte i kassettutgivelsen «You Can Play These Songs With Chords». Responsen var umiddelbar. Besetningen ble utvidet og bandet et fulltidsforetak.

Siden den tid har det blitt Grammy-nominasjoner og det som hører med. «Narrow Stairs» fra 2008 innkasserte to av dem - Best Alternativ Music Album og  «I Will Possess Your Heart» ble nominert som Best Rock Song. «Narrow Stairs» var for øvrig en plate som på utsøkt vis demonstrerte at gjengen behersker balansen mellom elegant melankoli og svære gitarvegger uten problemer. 

Bandets foreløpig siste plate «Codea and Keys» kom i 2011 og innholder nummer 1-hiten «You Are a Tourist». Gjengen har den siste tiden jobbet med sitt åttende studioalbum som har utgivelsesdato 31. mars, bærer den særegne tittelen "Kintsugi" og kan skilte med Rich Costey (Franz Ferdinand, Muse, Interpol) bak spakene. Les mer om det nye albumet i Rolling Stone Magazine 

Death Cab For Cuties musikalske uttrykk er preget av detaljrikdom, smakfull, variasjonsskapende dynamikk og ikke minst en stor mengde fortryllende melodier. 

Perfekt for lune sommerkvelder, med andre ord.

Følg bergenfest