bilde av: Jaga Jazzist kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Jaga Jazzist

Jaga Jazzist ble stiftet av to tenåringer på bussturen hjem fra NM i janitsjar i 1994. To tiår senere feirer bandet 20 års jubileum som et av Norges mest publikumskjære band. 

De to tenåringene var Martin Horntvedt og Ivar «Ravi» Johansen. Sistnevnte har forlatt bandet til fordel for andre prosjekter, mens Horntvedt (som stiftet bandet i en alder av 14) stadig utgjør Jaga Jazzist i lag med søsknene Lars og Line, samt Andreas Mjøs, Marcus Forsgren, Even Ormestad, Øystein Moen og Erik Johannesen. Ensemblet spiller det som best kan beskrives som en eksperimentell blanding av jazz, storband, rock og elektronisk musikk. Det er overdådig, avansert og grenseoverskridende, men viktigst: ekstremt fengende.

Bak seg har Jaga Jazzist elleve studioalbum og flere hundre døgn i turnébussen. Foran seg har de en herlig håndfull jubileumskonserter og forhåpentligvis minst 20 år til med konsertvirksomhet og produktiv studiotid. Allerede i 2015 er bandet tilbake med nytt album og vi kan med andre ord glede oss til drøssevis av nye låter når et av Norges beste og mest interessante band til sommeren legger turen innom Bergenfest. 

Det har gått fire år siden forrige album fra Jaga Jazzist – eminente og bejublede One Armed Bandit, som på Bergenfest i 2010 ble fremført for et fullsatt Logen Teater. BBC Music tok av seg hatten for deres fusjon av «FX-laden jams, afrobeat, Wagner-inspired bombast, baroque-inflected deep-funk and the knowing, horn-y sound of 1960s spy films». For albumet vant Jaga Jazzist sin fjerde spellemannspris i kategorien Åpen Klasse. 

Bandmedlemmene har i kjølvannet av One Armed Bandit holdt seg særdeles aktive med produsent- og spillejobber for artister som Todd Terje, Susanne Sundfør, Nils Bech og Jonas Alaska. Jaga Jazzist er definisjonen på et superband: omlag 30 av landets mest fornemme musikere har vært involvert i prosjektet og bandet bærer slektskap (via tidl. bandmedlemmer og utlån av  musikere) til artister som The National Bank, Shining, Thomas Dybdahl, BigBang og Motorpsycho – utover de allerede nevnte. Flere av bandets nåværende og tidligere medlemmer, blant annet brødrene Horntvedt og Mathias Eick, kan også vise til fremragende solokarrierer.

På det seneste har Jaga Jazzist spilt konserter for flere tusen fremmøtte i Brasil og Japan. I desember står Norge for tur, hvor bandet vil gjøre to eksklusive (og trolig snart utsolgte) jubileumskonserter på Parkteateret i Oslo. Til sommeren er det fem år siden sist Bergenfest hadde besøk av Jaga Jazzist og vi er henrykt over at ventetiden endelig er over.

Følg bergenfest