bilde av: John Grant kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

John Grant

Ærlighet varer lengst: John Grant gjemmer seg ikke bak noe når han forteller om knuste hjerter og egenopplevd elendighet. De av dere som har opplevd ham spille vet likevel at han ikke etterlater oss i mørket, men tar oss med på noe genuint oppløftende og avgjort rørende. Det er heller ikke for ingenting at vi for fjerde gang har invitert ham til Bergen.

Den tidligere vokalisten i elektrofolkrockbandet The Czars kom med sitt første soloalbum The Queen Of Denmark i 2010. Mojo ga herligheten fem av fem stjerner og kalte det «a sci-fi soft rock masterpiece». Albumet ble kåret til årets beste av nevnte magasin, og fikk strålende kritikker av blant annet BBC Music, The Sunday Times, The Guardian og The Independent.

Tre år senere returnerte Grant med det eminente oppfølgeralbumet Pale Green Ghosts (2013), som blant annet ble kåret til årsbeste i VGs oppsummering av musikkåret. Der debutplaten består av 16 stødige folkrock-spor backet opp av Midlake, er Grants ballader på Pale Green Ghost akkompagnert av hard og mørk synthpop produsert i samarbeid med islandske GusGus. Det er fristende å kalle skiftet for en helomvending, noe det likevel ikke er grunnet Grants stadige vokale tilstedeværelse og mesterlig utleverende tekster. 

«A genuinely remarkable album,» skrev The Guardian om Pale Green Ghosts og delte ut fem av fem stjerner: «self-obsessed but completely compelling, profoundly discomforting but beautiful, lost in its own fathomless personal misery, but warm, funny and wise. It shouldn't work, but it does.» Også BBC Music var entusiastiske: «The initial surprise on this follow-up is discovering that Grant’s songs work as well – if not even better – when paired with a synth pop backing.»

Vi får ikke nok av John Grant, som for fjerde gang har takket ja til å besøke Bergenfest. Sist gang – i 2013 – spilte han for et smekkfullt Magic Mirrors som denne kvelden ble åsted for både tårer og dans. Intet mindre er å forvente når han returnerer i 2015.

Følg bergenfest