bilde av: Kyla La Grange kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Kyla La Grange

Når man har en sangstemme av kaliberet til den halvt sør-afrikanske og halvt zimbabwiske Watford-jenten Kyla La Grange, er det ikke mer enn et par lavskuldrede open mic-arrangementer som skal til for at snøballen begynner å rulle. Et varmt mottatt debutalbum i 2011 og en spennende sjangervending på den årsferske oppfølgeren vitner om at La Grange-snøballen akselererer hurtig.

Med et filosofidiplom fra Cambridge University hadde hun antageligvis sett for seg en annen karrierevei enn sang og musikk, men slik ble det heldigvis ikke. For et par år siden ble hun oppdaget av Chess Club – White Lies-trommis Jack Brown sitt plateselskap, som bl.a. har artister som MØ i stallen sin, men signerte til slutt en med et nyforelsket Sony Music.

La Granges debutalbum Ashes (2012) bæres frem av trommer, strengeinstrumenter og store vokale arrangementer og kan best katalogføres i grenselandet mellom indiepop og folkrock i samme gate som Florence + The Machine. Det kom følgelig som en overraskelse på mange (og en gledelig en som sådan, produktet tatt i betraktning) at oppfølgerplaten utforsker laidback, minimalistisk elektropop i nærstående dur til for eksempel Say Lou Lou og Niki + The Dove.  

Cut Your Teeth (2014) er en mangefasettert produksjon; noen av sporene vil du helst spenne på deg spandexen og danse til i en klubb, mens andre synes å kunne passe godt i den myke lenestolen på en søndag. Felles for de delikate sporene er at de bæres frem av La Granges ytterst forførende og kompetente stemme. 

Drahjelp har hun fått av den britiske DJ-en Jakwob, som blant annet har arbeidet med betydelige artister som Lana Del Rey, Ellie Goulding og Usher. I dette tilfellet komplimenterer han vokalen til La Grange med et forlokkende, organisk og tidvis halvdunkelt elektronisk audiolandskap.

Offentlighetens entusiasme for La Granges nye vending har i liten grad latt vente på seg. Eksempelvis skrev The Line of Best Fit  at ”La Grange is leading the charge of the nu-pop brigade” og at ”the record’s not for missing.” Den norske DJ-en og stjerneprodusenten Kygo har også remixet tittelsporet på Cut Your Teeth til mange millioner lytteres begeistring.

Følg bergenfest