bilde av: Levellers kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Levellers

Levellers kommer fra Brighton og så dagens lys i 1988. Musikalsk er de en hybrid av britisk folkrock og punk.  The Clash møter The Pogues. Dette kan være The Levellers i et nøtteskall. Folkpunk og har også vært brukt for å beskrive dette bandets høyst fengende musikalske krumspring.

En av de aller beste og mest energiske konsertene i festivalens historie ble servert av The Levellers. Det må ha vært i 1997 eller deromkring og et relativt nyåpnet Teglverket stod fullstendig på hodet. Siden har de returnert ti Bergenfest én gang, i 2011. De gjorde ikke skam på ryktet sitt den gangen heller, og leverte en strålende konsert i beste Levellers-ånd i Logen Teater. 

Med albumet ”Levelling The Land” toppet de hitlistene på begynnelsen av 90-tallet, og ble publikumsyndlinger gjennom en lang rekke høyenergiske konserter. Smått legendariske opptredener på festivaler som Roskilde og Glastonbury ble definerende for bandet. 

The Levellers består fremdeles av Mark Chadwick (vocals, guitar, harmonica), Simon Friend (guitar, banjo, vocals, mandolin, harmonica), Jeremy Cunningham (bass guitar, vocals), Charlie Heather (drums), Jonathan Sevink (fiddle), Matt Savage (keyboards, backing vocals).

Bandet tok navnet sitt fra en radikal del av general Cromwell’s New Model Army på 1600-tallet, og selv om akkurat historien bak navnevalget viser at dét var av den mer tilfeldige sorten, er Levellers radikale også utenfor scenen der de har markert sin støtte til en rekke idéelle organisasjoner.

Følg bergenfest