bilde av: Miss Tati kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Miss Tati

Hun kalles ofte for sassy soulmistress eller soul cat, , men la oss ikke underselge Miss Tati: Fra Angola via Portugal har Bergen endelig fått et ekte superstjerneemne. Hun snakker både hiphopens og jazzens språk og overbeviser klubblokaler med sine afroinspirerte rytmer, taktfaste bevegelser og trollbindende gullrøst. Nå er hun klar for årets Urørtfinale, sin første Bergenfestvisitt og sin albumdebut som soloartist. 2015 er Miss Tatis år.

Tatiana begynte sin musikkariere i Bergen som korist, blant annet for Datarock og Store P og som vokalist i det sagnomsuste kollektivet Fagernes Yacht Klubb. Men med en stemme og et scenevesen av Tatis kaliber, var det selvsagt kun et spørsmål om tid før scenen måtte bli hennes, og bare hennes. Den tid er kommet, og Tatiana har nå sine egne korister og et fremragende band. Sammen arbeider de med Miss Tatis første soloalbum, som forventes utgitt i løpet av året.

Vi har allerede fått en deilig smakebit på hva vi har i vente i form av singelen Shakedown, som i følge Tati selv handler om å «danse ræven av seg». I musikkvideoen holder hun det enormt ekte der hun svinger på hoftene ikledd grills i selskap med en helt autentisk hiphop-bikkje: «What more does a girl need?» spør hun i et intervju med lokalavisen.

«Shakedown er den perfekte aperitiffen til det jeg skal servere fremover», avslører Tati, hvilket varmer våre danseglade hjerter, som banker entusiastisk ved tanken på at Bergen har fått en så «ulokal» lokalartist. For det nytter ikke å sammenligne henne med landskvinner og landsmenn; Miss Tati leverer musikk som er milevis nærmere store internasjonale stemmer som Rox, Kelis, Emeli Sandé og Santigold. Selv hevder hun at hun å være inspirert av The Ikettes og Tina Turner. 

Med seg i bandet har Tati et superteam av lokale musikere, deriblant Chris Holm på bass, Ivar Thormodsæter på trommer, Eirik Blåsternes på tangenter, samt Irem Muftuoglu og søsteren Liliana Palanca på vokal og diverse rytmeinstrumenter. De blir alle med når Tati skal riste liv i Bergenfestpublikummet i juni. Før den tid skal de blant annet spille på by:Larm, hvor hun er invitert som en av juryens 15 utvalgte nykommere, samt konkurrere mot Bergenfest-aktuelle Silja Sol og WDSTCK i årets Urørtfinale. Vi ønsker lykke til!

Engelen skal få det siste ordet, som er skrevet i et ektefølt øyeblikk av beundring på fjorårets Nattjazz: «Hvis vi skal snakke om den såkalte x-faktoren, så har Tatiana Palanca den i fullt monn.»

Følg bergenfest