bilde av: Rae Morris kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Rae Morris

Parallellene har haglet i retning Coldplay, Ellie Goulding og en 80s-era Kate Bush. 92-modellen fra Blackpool har turnert med George Ezra og bidratt til låter av Bombay Bicycle Club og Clean Bandit. Men Rae Morris' selvkomponerte elektropopp og vakre stemmeprakt taler først og fremst for seg selv. Det vet hver og en av oss som var til stede da hun trollbandt publikum på årets by:Larm i Oslo. Eller bare spør Chris Martin, Tom Odell eller Laura Mvula, som alle er i fanklubben hennes.

Allerede som 18 åring ble Rae Morris signert av Atlantic Records etter å ha pirret nysgjerrigheten til de riktige folkene på en av de mange små konsertene hun gjorde rundtomkring i Nord-England i studietiden. Året etter, i 2012, lanserte hun sin første singel, men albumdebuten har latt vente på seg helt til i år. «I made the decision to go with a label that would take it slow», forteller hun i et intervju.

Sommeren 2013 tilbragte Morris tre måneder i Los Angeles, hvor hun arbeidet på albumdebuten sammen med produsent Ariel Rechtshaid, som blant annet har vunnet en Grammy for sitt arbeid med Vampire Weekend, og for øvrig har jobbet med artister som HAIM, Madonna og Charli XCX. Produksjonshjelp fikk hun også fra London-gutten Fryars (fra fjorårets Bergenfest-plakat), som hun forteller at forandret henne «from being completely acoustic, a singer-songwriter on piano, into being in a slightly more electronic world.»

Selv beskriver hun debutalbumet sitt som en «coming-of-age tale – a series of diary entries documenting those important years of growing up and learning.» DIY Magazine beskriver tiden de har ventet på albumet som «time well spent» og låtskrivingen til Morris som «accomplished and confident». 

Førstesingelen Under The Shadows er blant de mest spilte låtene på P3 akkurat nå, og det er flere hits der hvor den kommer fra. Unguarded er en fortreffelig samling elektropoplåter som beviser at det ei var ubegrunnet at BBC Music inkluderte henne i sin måteholdne liste over artister å følge med på i 2015. Til sommeren kan du se Rae Morris på Bergenfest og Norwegian Wood. Vi er henrykt.

Følg bergenfest