bilde av: Siri Nilsen kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Siri Nilsen

Siri Nilsens tredjealbum «Skyggebokser» har mottatt strålende anmeldelser over hele landet. De to singlene «Jeg lover» og «Passasjer» har vært listet på flere norske radiokanaler.

Nilsen er nominert i hele tre kategorier til Spellemannprisen 2014: Viser, komponist og låtskriver.

Til sommeren tar Siri Nilsen med seg fullt band og publikum kan forvente Siri i et nytt musikalsk landskap der hennes folkbaserte visepop tilføres delikat elektronisk instrumentering.

Siri Nilsen platedebuterte med ”Vi Som Ser I Mørket” i 2009 som umiddelbart ble omfavnet av presse og publikum. Oppfølgeren ”Alle Snakker Sant” fra 2011 ble også hyllet, og fikk blant annet terningkast fem i BT, Adresseavisen, Dagsavisen og Aftenposten, som konkluderte med at ”det er noe grunnleggende ektefølt i måten vokalisten fremfører tekstene sine på; stemmebruken og fraseringene står som kroneksempler på hvordan en god popvokal bør lyde”.

Her er noen utdrag fra anmeldelsene av ”Skyggebokser”:

Dagbladet: «Styrken hennes er fremdeles den sarte, men samtidig kraftfulle og klare stemmen og evnen til å veve små innsmigrende melodier som fester seg.» (terningkast 5)

Bergens Tidende: «Tekster, arrangementer, instrumenter, melodier – alt legges til rette for at Siri Nilsen kan få stå frem som den store formidleren hun er – unik og helt original.» (terningkast 5)

GAFFA: «Hun henfører deg med sine poetiske diktninger og lar deg ta del i en verden av rå og mørke følelser…Fortsatt er det vise-pop på sitt beste med norske tekster.» (terningkast 5)

Dagsavisen: «Siri Nilsen plasserer seg trygt i sin egen kunst, midt mellom viser og sfærisk pop, midt mellom tradisjon og nyskaping. Det er like vakkert som helheten er imponerende.» (terningkast 5)

Dagens Næringsliv: «Det er sjelden man får lyst til å sitere fra annenhver linje på et norskspråklig album, men Siri Nilsen har virkelig brukt nettene godt de siste tre årene.» 

Aftenposten: «Siri Nilsen er en sterk artist med en befriende naturlig egen identitet. Vel bearbeidede tekster av høy poetisk kvalitet.» 

P3: «Resultatet er en ubestridelig vakker plate, der smaken av det søte får smeltet sammen med salt og bittert.» 

VG: «Fullstendig klisjéfritt skaper Nilsen treffsikre bilder og setninger som du må stoppe opp for å fordøye. Isolert sett er poesien på «Skyggebokser» av forbløffende høy kvalitet.»

Følg bergenfest