> Albumaktuelle Susanne Sundfør spiller en av hovedrollene når Bergenfest avsluttes søndag 14. juni. Det er en mer musika"/>
bilde av: Susanne Sundfør kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Susanne Sundfør

BA: Terningkast seks: "Helt enestående Susanne Sundfør. Susanne Sundfør har laget popalbumet du ikke visste du ville ha, men som du ikke vil være foruten"Les anmeldelsen her  >>

Albumaktuelle Susanne Sundfør spiller en av hovedrollene når Bergenfest avsluttes søndag 14. juni. Det er en mer musikalsk utadvendt Sundfør du møter i 2015, med høyere tempo og mer klassisk pop i låtene, noe hun viste til fulle da publikum fikk en smakebit av «nye» Susanne Sundfør på USF Verftet i november ifjor.

Med førstesingelen «Fade Away» lettet Sundfør litt på sløret. Låten forsikrer lytteren om at det er all verdens grunn til å glede seg. Til tross for de sedvanlige melankolske undertonene i teksten, er «Fade Away» i større grad up-beat og optimistisk enn låtene på de to foregående albumene. NRK skriver om singelen at «Sundfør fremstår som en tryggere og mer insisterende artist enn noen gang», mens VG påpeker referanser til 80-tallet og svensk popmusikk.

Susanne er nå aktuell med «Delirious», singel nr to fra det kommende album «Ten Love Songs», som slippes 16. februar. «Delirious» er en annen stor sang og stemningsfull synthpoplåt fra Susanne. Den fengende vokalen og den pulserende synthbassen kjører i én retning, mens vakker kor og stryk drar den tilbake ned i mørket. Dagbladet ga terningkast seks lurte på om de har hørt årets beste låt: "Er det lov å si at vi har årets beste norske låt allerede niende januar?"

På albumet «Ten Love Songs» har Susanne uten tvil levert sitt mest overbevisende og fullt ut realiserte arbeid hittils. Hun har fått god musikalsk bistand fra både nye og gamle venner, inkludert Anthony Gonzalez i M83, Svein Berge og Torbjørn Brundtland fra Röyksopp, hennes mangeårige samarbeidspartner Lars Horntveth fra Jaga Jazzist, og Trondheimsolistene.

«Ten Love Songs» begynner med en klagesang, og slutter med en sterk påminnelse om en verden uten kjærlighet. Susanne Sundførs kompromissløse ærlighet og ekstraordinære talent gjør albumet til ett av de mest imøtesette albumslepp i 2015.

En ihuga kunstelsker forteller deg gjerne om hvordan hun kan nyte et storslått maleri i timevis. Susanne Sundførs musikk gjør det mulig for oss å relatere til et slikt utsagn. Vi får simpelthen aldri nok.

Med kritikerhyllede «The Brothel», som var det mestselgende norske albumet i 2010, presterte Susanne Sundfør å ta et dinosaursteg videre fra sin vakre pianopopdebut. Hun avdekket at hun var noe enda mer enn sin helt fantastisk stemme, nemlig en ambisiøs artist med en egenartet teft for utfordrende komponering og kunstformidling.

To år senere fulgte hun opp med et abstinensdempende tredjealbum, «The Silicone Veil», som var en maktdemonstrasjon i oppfinnsomhet, følsomhet og uklanderlig låtskriving.

I midten av februar er det altså dags for et nytt album, «Ten Love Songs» der Sundfør selv står for produksjonen.

For et utsolgt Røkeriet i november ifjor demonstrerte Sundfør at hun er minst like interessant og fengende på scenen som da hun spilte på Bergenfest i 2013. «Susanne Sundfør er jenten som tilsynelatende lykkes med alt hun gjør», meldte BT, mens BA stadfestet at hun «fortsatt (er) noe av det aller ypperste vi har her til lands». Nytt låtmateriale ble fremført, og Engelen kunne melde om at det er «av den samme høye kvaliteten som vi har vært vant til de siste årene, men en tanke mer dansbart».

Følg bergenfest