bilde av: The Dustbowl Revival kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

The Dustbowl Revival

The Dustbowl Revival ble kåret til det beste livebandet i Los Angeles av LA Weekly i 2013. Ikke verst i en by der det formelig renner over av artister på jakt etter en karriere, heder og berømmelse. Bandkollektivet Dustbowl Revival kommer fra Venice i California og blander tradisjonell bluegrass, gospel, førkrigstidsblues og heit swing fra New Orleans til en kruttsterk musikalsk cocktail.

Bandet er kjent for sine livlige sceneopptredener der de bringer sammen en rekke tradisjonelle amerikanske stilarter. Det er blitt omtalt som følger: «Imagine Old Crow Medicine Show teaming up with Louis Armstrong’s Hot Fives and Sevens, or Bob Dylan and The Band jamming with Benny Goodman and his orchestra in 1938. It’s infectious, joyous music – a youthful take on time-worn American traditions.»

Bandet har en stadig stigende stjerne i USA der heftig turnering fra øst- til vestkyst, opptredener på store festivaler samt at de har fått sanger med i noen viktige filmer, som “Made In China” (som vant en pris på den store SXSW i Austin, Texas) samt utmerkelsen «Americana song of the year» fra Independent Music Awards med Tom Waits i dommerpanelet.

Nå er det Europa som står for tur, og deres første Skandinaviabesøk blir Bergenfest.

Bandet har vokst jevnt fra å være et lite string-band til dagens omreisende miniorkester med en instrumentering som inkluderer fele, mandolin, trombone, klarinett, trompet, ukelele, piano, trommer, tuba, en bass laget av en kanoåre (!), munnspill samt vaskebrett og kazoo.

Hvor mange fra dette musikerkollektivet som dukker opp i Bergen, vet vi ikke helt enda, men vi er blitt lovet minimum seks av dem. Det er kamp om flybillettene til Europa internt i bandet, har vi fått vite: alle vil dra!

The Dustbowl Revival spiller også lørdag 13. juni.

Følg bergenfest