bilde av: The Megaphonic Thrift kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

The Megaphonic Thrift

Bergensgjengen The Megaphonic Thrift har allerede rukket å spekke dagboken sin med en rekke minneverdige øyeblikk. Ikke bare har de gjort en Roskilde-konsert for historiebøkene, vært med Stephen Malkmus and the Jicks på europaturné i fjor, de har også fått Sonic Youth-gründer Thurston Moore til å fortvile. For alle de rette grunnene, vel å merke. Sonic Youth-sangerens hjertesukk var nemlig at han hadde gått glipp av konserten deres på grunn av at spilltidspunktet på billetten var feil. Det er noe av et kompliment å ta med seg hjem til Bergen.

Moore kan nok trøste seg med at det garantert kommer flere anledninger.  Det meste taler for at The Megaphonic Thrift-sagaen foreløpig bare er i de innledende kapitlene. Deres tredje plate "Sun Stare Sound" har fått femmere og seksere kastet  etter seg fra alle av landets største aviser og trendfølsomme musikksider. 

På den nye platen har kvartetten finkalibrert sin suggererende shoegaze og spekket den med lekre instrumentaldetaljer, samt gjort refrengene mer umiddelbare.  Selv om pop-elementene er mer fremtredende enn før, betyr ikke dette at bandet har mistet sine særegenheter. Vokalspillet mellom Linn Frøkedal og Richard Myklebust er fremdeles et finfint karaktertrekk som bidrar til å gi The Megaphonic Thrift et unikt og betagende uttrykk.

Det som er enda bedre, er at de voldsomme gitarveggene blir enda større i levende live, og stemningene tilsvarende hypnotiske. Det gjør at vi naturlig nok er veldig glade for å kunne dele dette med dere under Bergenfest når The Megaphonic Thrift avslutter fredagen i Magic Mirrors.

Følg bergenfest