bilde av: Thea Hjelmeland kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Thea Hjelmeland

Hun har blikket vendt mot verden, mens musikken hennes er forankret i et metaforisk solar plexus. Et knallsterkt og nybakt andrealbum beviser at Thea Hjelmeland er noe av det beste som har åpenbart seg fra de norske fjorder på en stund.

Thea Hjelmeland vokste opp i Førde med en kunstner-mamma og en musikalsk far; det var bare sømmelig at også husets datter skulle trekkes mot de kreative laug. I sine ungdomsår vendte hun blikket mot verden; hun dro til Paris før hun endelig bosatte seg i Bergen. Der har hun nå adresse de dagene hun ikke reiser fra festival til konsertsted og forfører publikum med sin karakteristiske stemme. Med seg i kofferten har hun alltid et knippe kuriøse strengeinstrumenter av sorten som har blitt så betegnende for hennes lydbilde. 

Musikken til Thea Hjelmeland kan på samme tid beskrives som eventyrlig poppete og kunstnerisk utfordrende. Den er i høy grad verdslig i sitt ambisiøse uttrykk og særegenhet. Etter at hun lanserte sin debutplate «Oh, the third…» i 2012 har 27-åringen blant annet laget musikk med Lars Vaular og komponert for en Frode Grytten-oppsetning på DNS. Hun har også spilt drøssevis av konserter, blant annet i Tyskland og på Cuba. 

Hjelmelands oppfølgeralbum heter «Solar Plexus» (2014) og ble av VG beskrevet som «uhyre kompetent sjangerblanding av verdensmusikk, elektronika og visepop». Både riksmediene og lokalpressen trillet femmere på terningene. «Det er pop, og så er det popkunst» skriver Dagbladets Øyvind Rønning og konstaterer at Thea Hjelmeland hører til i den siste kategorien: «[Hun] skaper sin egen miks basert på pop, elektronika, folk og world music. Hun utfordrer.»

Thea Hjelmeland er nominert til Gaffa-prisen 2014 i kategoriene Årets Norske Soloartist og Årets Norske Album. Du kan stemme på henne her ?

Følg bergenfest