bilde av: Torgeir Waldemar kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Torgeir Waldemar

«Smerte og lengsel, formidlet så gjennomført at undertegnede knapt kan huske å ha hørt noe lignende fra en norsk artist», heter det seg i VGs anmeldelse av den selvtitulerte Torgeir Waldemar-debuten fra i fjor.

Den 40 år gamle osloartisten har en formidlingsevne som hører med til sjeldenhetene. Noe de fleste fikk erfare da han i 2012 slapp sin første EP.

Hans inderlige country bærer med seg ekkoet fra artister som Townes van Sandt og Gene Clark. De mollstemte akkordene og den skjøre men insisterende stemmen har med seg fortellinger om levd liv, fortalt med en kraft som er nødt til å berøre. 

Waldemar trekker både gospel  og gamle sangtradisjoner som negro spirituals inn i produksjonen sin, noe fantastiske «Burden» er et godt eksempel på.

Artisten har de siste årene reist land og strand rundt og overbevist alle han har møtt på sin vei at han er en av Norges fremste singer/songwriters. Når han kommer til Bergenfest, har han med seg fullt band. Noe som vil gi de uttrykksfulle låtene hans en helt ny dimensjon. 

Vi avslutter med noen velvalgte ord fra Nordlys' musikkorakel Egon Holstad: «Det skrikes stadig etter artister som er nyskapende, innovative og «spennende». Fri meg fra alt det der. Det vi trenger er artister som vet hva de holder på med, og som ikke febrilsk svirrer forvirrende rundt etter «egenart». Og her har dere det. Torgeir Waldemar, altså. For en mann.»

Følg bergenfest