bilde av: Tori Amos kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Tori Amos

Lørdag 13. juni står en av vår tids mest markante sangere, Tori Amos, på scenen under Bergenfest. Amos slo for alvor igjennom på tidlig 90-tall med platen "Little Earthquakes", et album som i stor grad var bygget på ufiltrerte opplevelser fra en ofte konfliktfylt hverdag. Med pianoet i front ble hun kjapt lagt merke til med sitt egenartede uttrykk og sjelfulle sang. Mange har trukket linjer til Laura Nyro og en moderne Joni Mitchell. To hederlige referansepunkter, der.

Legenden sier at hun begynte å komponere sine egne låter allerede i en alder av fem år. Knappe femti år senere har den frittalende sangerinnen og komponisten solgt et titalls millioner plater og stått i bresjen for en hel bølge av singer/songwriters. Dette har også gitt henne åtte Grammy-nominasjoner.

Tori Amos har en rekke markante hits på merittlisten. Låter som "Silent All These Years", "A Sorta Fairytale", "Caught a Lite Sneeze" og "Crucify" er alle hjørnesteiner i en innholdsrik karriere.

I tillegg til sine egne sanger, er Amos også kjent for sine utradisjonelle valg av coverlåter. I løpet årenes løp har hun gjort suksess og vakt oppsikt med sine tolkninger av blant andre Nirvana, Rihanna og Slayer.

Hennes forløpig siste plate, "Unrepentant Geraldines", kom for et knapt år siden og ble av de fleste kritikere omtalt som et svært vellykket tilbake til utgangspunktet-album, hvor Amos og pianoet igjen hadde senterplassering.

Til sommeren får du den store og vakre stemmen hennes helt alene med pianoet på Bergenfest.

Følg bergenfest