bilde av: Band of Horses kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Band of Horses

Det er mye nerve i fingrene og strupehodet til Ben Bridwell. Det har den fargerike Band of Horses-frontfiguren bevist et utall ganger tidligere. Bergen inkludert. En Band of Horses-konsert er som regel alltid en sjelsettende opplevelse, noe som gjør at vi er ekstra glade for å få dem tilbake til Bergenfest. 

Deres dvelende og langstrakte indierock har kjøpt dem mange fans gjennom årenes løp. Ikke veldig rart - både debuten, «Everything All the Time» og oppfølgeren, «Cease to Begin», er begge perler av noen plater. Ja, når sant skal sies, har de vel egentlig aldri laget et album som ikke treffer hjem. Tredjeplaten «Infinite Arms» nådde 7. plass på Billboardlisten og sopte med seg gruppens første Grammynominasjon. Albumet føk også opp til en imponerende 2. plass på VG-listen i mai 2010. 

«Mirage Rock» fra 2012 ble i VG omtalt som et mer jordnært og tøffere Band of Horses enn på sine tidligere utgivelser: «...her er mye sjarm og rufs à la Crazy Horse og søt leirbålsang som nikker til Crosby, Stills og Nash i tillegg til han-du-vet.»

Den gode nyheten er at det kommer mer nytt fra den kanten, noe vi forhåpentligvis kan nyte godt av når turen deres kommer til Bergenfest.

Om du har en forkjærlighet for Neil Young, The Byrds  og My Morning Jacket, kan du knapt trå feil med Band of Horses. Musikken deres er som skapt for lett døs i festivalskumringen. Hvem blir vel ikke i gyngemodus av tidløse perler som «The Funeral», «No One’s Gonna Love You» og «The First Song»? 

Vi kan i alle fall ikke styre vår begeistring. 

Følg bergenfest