bilde av: Biffy Clyro kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Biffy Clyro

Den skotske trioen Biffy Clyro har gjort hverdagen lys og fin for en haug med rockentusiaster de siste årene. Gjerne de som liker musikkformen utfordrende, men samtidig tilgjengelig, smart og iørefallende. Biffy Clyro tikker av i alle boksene. Med et allerede velfylt arsenal med hits, har de vist at det går an å tråkke utenfor stien og tenkte nytt samtidig som man beholder popsensibiliteten inntakt.

Vi gleder oss allerede til gjenhør med moderne rockgull som «Many of Horror», «Bubbles», «Mountains», «The Captain» og «Biblical». I tillegg til de etablerte slagerne er det kanskje lov å håpe på litt godt nytt også? Nytt album er ferdig innspilt, den første singelen fra det nye albumet som kommer i juli er sluppet og gir lovnader om et nytt steg mot stjernene for de fabelaktige skottene.

Gjennombruddet «Only Revolutions» fra 2009 løftet gjengen ut av klubbmørket og opp på de store arenascenene, og siden den tid har det bare ballet på seg med headliner-posisjoner på flere av Europas største festivaler og prestisjetunge jobber over hele kloden. Bandets foreløpig siste plate, «Opposites» klatret høyt på VG-lista og låtene deres har millioner av avspillinger på Spotify og YouTube. 

Nå er det altså snart dags for nytt materiale. Plate nummer syv. Noe vi selvsagt er mer enn glade for. Biffy Clyro hører med til den type band som aldri gjør dårlige konserter, enten det er snakk om intime scener eller store utendørsfestivaler. Det har de ettertrykkelig bevist de gangene de har gjestet Bergen i ulike settinger.

Følg bergenfest