bilde av: Cast kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Cast

Det er en etablert sannhet at Liverpool er en av de viktigste musikkbyene i verden.

Cast fra havnebyen i nord-vest England hadde en relativ kort karriere da de var aktive i første runde, men kvartetten rakk virkelig å sette spor etter seg. Bandet ble omtalt som ”The Who of the 90’s”, og Oasis’ Noel Gallagher sammenlignet det å oppleve Cast live fra en scene med ”en religiøs opplevelse”. Noel Gallagher har, som de fleste vet, ikke for vane å dele ut ros i tide og utide.

Cast hadde sitt utspring i britpop-bevegelsen, og ble bygget på ruinene til The La’s og Shack av gitarist og vokalist, John Power og bassist Peter Wilkinson. 

Cast signerte til Polydor og debuten «All Change», som kom i 1995, ble den bestselgende debuten i selskapets historie. Ikke verst all den tid Polydor-familien på den tide inneholdt storselgere som Elton John, James Browne, Bee Gees med flere.

Det stoppet selvsagt ikke der. Oppfølgeren «Mother Nature Calls» solgte til platina i hjemlandet, og før de la opp i 2001 hadde bandet hatt ti låter inne på Topp 10-listen i England. Det må kalles god uttelling når man bare har fire plater på samvittigheten.

Det var den gangen. Historien ville det annerledes enn at Cast skulle ligge død og begravet. I 2012 fant originalbesetningen med John Power (gitar/vokal), Liam ‘Skin’ Tyson (gitar), Pete Wilkinson (bass) og Keith O’Neill (trommer) sammen igjen og spilte inn plate med produsent John Leckie, som blant annet har jobbet med Stone Roses, Radiohead og The Fall. «Troubled Times» ble møtt med stor begeistring og NME kunne blant annet fortelle at platen inneholdt «a dozen super-straight-ahead guitar-pop songs that are bright, breezily likeable and pretty undeniably full of life.»

Inspirasjonen har vedvart, og i mars kommer det ny plate. Om du smetter innom Soundcloud, kan du nyte førstesingelen «Baby Blue Eyes» allerede nå. 

Før Cast setter kursen mot Bergen skal de feire debutplaten sammen med Royal Liverpool Philharmonic Orchestra i to smekk utsolgte Liverpool Philharmonic Hall. Deretter står hele Storbritannia for tur. 

Vi føler oss rimelig trygge på at det er et sultent band vi møter på Bergenfest.

Følg bergenfest