bilde av: Half Moon Run kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Half Moon Run

Canadierne Half Moon Run har i løpet av sin to album lange karriere utrettet ganske mye her på berget. Da gjengen spilte på Pstereo-festivalen i Trondheim i 2013, gjorde de åpenbart et uslettelig inntrykk på P3s anmelder, som svarte med å trille en sekser for gjengens henrivende oppvisning, og kalte konserten «like velspilt og spektakulær som en månelanding». 

Samme året varmet de også opp for Mumford and Sons i et stappfullt Oslo Spektrum. En jobb som åpenbart har gjort susen - indierockernes oppsatte konsert på Parkteateret i vinter var nemlig utsolgt i månedsvis før konsertdagen. 

Bandet frontes av multi-instrumentalistene Devon Portielie, Conner Molander og Dylan Phillips, som med sin hang til det perkusive og forlokkende, trestemte harmonier, vet hvordan de skal få det til å gynge under beina til publikum. Deres siste plate, «Sun Leads Me On» er produsert av Jim Abbiss, som har jobbet med blant andre Arctic Monkeys, Adele og Kasabian. Det låter tilsvarende betagende.

Singlene «Turn Your Love», «Trust» og «Hands in the Garden» har allerede gjort sitt innhogg i publikum, og forteller med all tydelighet at oppfølgeren til den kritikerroste debuten, «Dark Eyes», er intet mindre enn et stykke strålende indierock-arbeide. Folk sammenligner dem gjerne med indie-kollegene Alt-J.

Følg bergenfest