bilde av: Highasakite kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Highasakite

  Grenseløst! NRK P3 anmelder Highasakite sitt nye album Camp Echo. 
  Les anmeldelsen her  >>

Highasakite gjorde en fantastisk konsert under Bergenfest 2014 der de fylte Plenen tidlig lørdag ettermiddag. Siden den gang har Highasakite gjort to klubbkonserter i Bergen som har vært utsolgte lang tid i forveien. Det er stor stas for oss å få lov til å være med på bandets velfortjente reise til stadig større konsertarenaer og høyere plassering på festivalplakater. At Highasakite avslutter Bergenfest 2016 lørdag 18. juni, og ellers topper plakaten på tre andre av landets fineste festivaler (Øya, Pstereo og Parken) i sommer, er helt naturlig. 

Konserten på Bergenfest blir forøvrig bandets aller første konsert i Norge etter utgivelsen av deres nye album "Camp Echo" i mai.

Highasakites lekende lydbilder strekker seg forbi fengende pop, mot en dypere, ektefølt nerve. Det er elektronisk pop full av kontraster, og musikken beveger seg stadig mellom det storslåtte og fengslende, til det såre og nærmest smertelig menneskelige. Leken synth, kraftfulle trommer, gitar og messing veksler mellom å løfte musikken himmelhøyt - til å treffe som knyttnever, samtidig som den aldri overskygger vokalen og tekstene til Ingrid Helene Håvik, som alltid trenger mot det aller innerste. 

Ingen norske album har ligget lenger på VG-listen enn Highasakites Silent Treatment fra 2014. 96 uker, mot Børretzen og Myhres 91 uker for «Noen ganger er det all right». Det er også forståelig: NRK meldte at platen «løfter norsk popvirkelighet til et nytt nivå», mens VG mente at den er laget av «ufyselig dyktige musikere.» Aftenposten trillet seks på terningen og beskrev den som «mørk og magisk». 

Det oppsiktsvekkende albumet førte til at Highasakite mottok Spellemann for «Beste Popgruppe» i 2014, mens Ingrid Helene Håvik stakk av med prisen for «Beste Komponist». Silent Treatment ga dem også et navn i utlandet: De nådde opp på topp 20-listene til NPR (USA) for både album og singel, og høstet lovord av anerkjente musikksteder som blant annet NPR Music, Pitchfork, NME og The Guardian. 

Tre forhåndsutsolgte konserter på Rockefeller, to forhåndsutsolgte konserter på Sentrum Scene, headlinerturné i USA og Europa og oppvarmingsjobber for London Grammar og Of Monsters and Men, fulgte i kjølvannet av albumsuksessen. Det skal også nevnes at de trakk 7000 mennesker til Plenen en solrik formiddag under 2014-utgaven av Bergenfest. 

Når Highasakite gir ut oppfølgeralbumet Camp Echo 20. mai, ser bandet lenger utenfor sin egen horisont enn de har gjort tidligere. Albumets tittel er forankret historisk, men for Ingrid er Camp Echo en sinnstilstand: «Temaet er krig og terrorisme. Ikke krigen i hjemmet, som på Silent Treatment, men den som foregår i verden akkurat nå. Det er ikke så mange kjærlighetssanger på albumet, da jeg ikke har vært i den sinnstilstanden på lenge. Global oppvarming og krig mine største bekymringer», forteller hun. 

Camp Echo er spilt inn i Propeller Studios, og produsent er nok en gang Kåre Vestrheim, som også sto bak spakene på Silent Treatment. Første smakebit ut er singelen «Someone Who’ll Get It», som ble sluppet 29. januar på Propeller Recordings. Låten hadde premiere på BBC1 og The Fader, og er allerede listet hos NRK P3. Albumslippet vil bli etterfulgt av en eksklusiv festivalsommer med få konserter her i Norge. Samtidig markerer det starten på en ny runde verden rundt for en stadig voksende fanskare. 

Musikkpressen om «Someone Who’ll Get It»:

VG: “Videunderlig albumteaser” >>

Adressa: “Singelen viser at kilden langt fra er tom - det er bare å glede seg.”  >>

730.no“Den nye singelen til Highasakite kan bli deres største låt så langt”  >>

Følg bergenfest