bilde av: Jake Bugg kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Jake Bugg

Som 18-åring ble Jake Bugg utropt til britrockens redningsmann av ingen ringere enn Oasis‘ prateglade ordkunstner, Noel Gallagher. Debut hans, «Jake Bugg» (2012), klatret til en førsteplass på den britiske albumlisten og solgte i over 600.000 eksemplarer i hjemlandet. Det gjør den til en av de mest solgte platene i Storbritannia det siste tiåret. Slett ikke verst for en ungfole fra Nottingham.

Det ryktes at gitarlegenden Robert Johnson solgte sjelen si til djevelen for å bli en ener på gitaren. Mon tro om Bugg har prøvd seg på noen av de samme triksene? Han er i alle fall en utenomjordisk begavet sanger og gitarist. Låtene hans er spekket med finesse og smarte vendinger, og selv om han liker å gjøre det enkelt, finner man hele tiden nye innfallsvinkler og nyanser i låtskrivingen hans.

Plate nummer to ble håndtert av ingen ringere enn stjerneprodusent, Rick Rubin. En mann som har brukt de siste årene på å stable karrieren til gamle bransjeveteraner som Metallica, ZZ Top og Black Sabbath på beina igjen. «Shangri La», oppkalt etter Rubins LA-studio, kapret også en pallplassering  i hjemlandet. Hans tredje ryktes å være like om hjørnet. 

I konsertformat er han kontrollert råtass. Han ser ut som en blanding av en ung Dylan og Liam Gallagher, crooner som en enstemt utgave av The Everly Brothers og spiller gitar som, tja, en krysning av Hank Williams og Jimi Hendrix. 

Tidligere har Jake Bugg skapt stor ståhei på prestisjefestivaler som Glastonbury, nå er det Bergenfest sin tur til å få riste løs til sanger som «Lightning Bolt og «Two Fingers». Jake Bugg vet nemlig hvordan man lager fest med enkle, effektive grep.

Følg bergenfest