bilde av: Låpsley kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Låpsley

I en alder av 20 år er Låpsley klar med sitt første album og spås av mange en lysende fremtid som Storbritannias nye elektropopvidunder. Den klassisk trente multiinstrumentalisten lager musikk elektronisk, men har en stemme som aldri kan erstattes av en datamaskin.

”She’s going to be huge”, skrev The Guardian om Låpsley da hun lanserte en av sine første singler i 2014, og beskrev henne som ”a one-woman XX or London Grammar”. BBC Music fulgte hakk i hjel, og listet hennes eteriske, minimalistiske elektronika som en av 2015s mest spennende lyder.

Holly Lapsley Fletcher vokste opp i Southport utenfor Liverpool, hvor hun lærte seg å spile obo, gitar og piano i ung alder. Hun snuste på en karriere innenfor klassisk musikk, men forstod etter hvert at symfoniorkesterets rammer var for strenge for henne. Denne åpenbaringen inspirerte henne til å skrive og produsere musikk på egen hånd. Hennes tekniske ferdigheter var alt annet enn et hemsko. 

Nå står debutplaten for døren. Den har fått navnet Long Way Home og kan konsumeres via din foretrukne platebutikk eller strømmetjeneste. Albumet har hun skrevet selv og produsert i samarbeid med XL Recordings husprodusent Rodaidh McDonald (Adele, King Krule) samt Paul O’Duffy, som blant annet er kjent for sitt arbeid med Amy Winehouse. Låpsley sier selv at Long Way Home er “an autobiography of my emotions and events over the past year.” Fire av sporene er allerede lansert som singler på Spotify og iTunes, deriblant den inderlige hjerteknuseren Hurt Me. 

XL Recordings står i gjennomsnitt bak kun seks albumutgivelser i året. Store ting forventes av hver eneste artist som signeres til boutiqueselskapet, grunnet deres imponerende nese for talent: Adele, The White Stripes, M.I.A., Vampire Weekend, The xx og FKA Twigs er kun en håndfull av suksesshistoriene som XL gjennom årenes løp har formidlet til verden. Med Låpsley om bord ser det ut som om de har truffet blink – igjen. 

Følg bergenfest