bilde av: Lars Vaular kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Lars Vaular

Da Lars Vaular spilte på Bergenfest i 2014 ble han mottatt som en folkehelt. Ett år seinere fylte han Bastionen-scenen på egenhånd. Det er ingen overdrivelse å si at han er en av landets største og viktigste artister om dagen. En status han har sementert med den nylig kompletterte EP-trilogien, «666 Alt», «666 Gir» og «666 Mening». Samtlige har blitt hyllet som det skarpeste som er skapt av urbanmusikk her til lands de siste årene.

Dagsavisen beskriver Vaular på følgende måte i sin femmeranmeldelse av «666 Mening»: «Som rapper er Lars Vaular vanskelig å overgå. Han har ordspillene, han har flyten og han har det ubestemmelige som i rapverden kalles «swag» – en verdi som overgår kulhet og gjerne oppstår på tross av noe enn på grunn av. For er det noe Lars Vaular har, er det særpreg.»

De tre platene gir et treffende bilde av bredden i Vaulars kreative univers. Fra hard partyrap til ettertenksom og smart urbanpop.

Med sin særegne fortellerstil og unike skråblikk, reflekterer han en virkelighet de fleste kan kjenne seg igjen i. Dette har gjort han til en premissleverandør og en av de viktigste stemmene innen norsk hip hop. 

Vaulars uredde tilnærming til kulturen og lek med sjangergrensene, har gjort at han alltid ligger et hestehode foran. Hitkatalogen hans er allerede velfylt, og det mest imponerende med den, er at samtlige hits representerer nye sider av artisten. De siste tilskuddene, «Stripar» og «Det ordnar seg for pappa» er ingen unntak. 

Tross sin korte karriere er han allerede tungt dekorert med Spellemannpriser og andre utmerkelser. Både «Helt om natten, helt om dagen» og «Du betyr meg» har vunnet Spellemann i kategorien hip hop. For sistnevnte vant han også en spellemann i kategorien tekstforfatter. 

Det er unødvendig å påpeke Lars Vaulars kvaliteter som liveartist. Han har bevist igjen og igjen, både her hjemme, og på alle av landets største festivaler at det er umulig å stå i ro eller forholde seg passiv når hip hopens fremste hjemlige ambassadør tar kommandoen.

Noen anmeldelser av Lars Vaular sitt siste album:

Gaffa: Akkurat nå finnes det ingen bedre rappere i Norge enn Lars Vaular. 666 MENING er enda et bevis på denne påstanden >> 

BT: Den siste plata i «666»-trilogien nøstar opp trådane og kompletterar eit av dei mest solide verka i norsk hiphop-historie  >>

Følg bergenfest